maandag 7 juni 2021

EU stelt officieel onderzoek in naar Marketplace van Facebook

EMERCE
EU stelt officieel onderzoek in naar Marketplace van Facebook
Na eerdere geruchten heeft de Europese Commissie vrijdag aangekondigd dat het een formeel onderzoek start naar die Marketplace-dienst van Facebook. Ook het Verenigd Koninkrijk sluit zich daar bij aan.
Lees verder

NRC stond op zwarte lijst bij Google
NRC.nl stond jarenlang op een zwarte lijst richting adverteerders bij Google.
Lees verder

Booking betaalt 65 miljoen euro overheidssteun terug
Booking.com betaalt de 100 miljoen euro terug die het van de Nederlandse overheid als coronasteun had ontvangen. Aanleiding is de ophef over de forse beloningen voor de top.
Lees verder

Ethereum-cryptominer in antiviruspakket
NortonLifeLock introduceert binnen het 360-antivirusabonnement een originele cryptoetoepassing. Met de applicatie kunnen abonnees ethereum delven wanneer hun pc niet wordt gebruikt.
Lees verder

Nigeria doet Twitter in de ban
Het Nigeriaanse Ministerie van Informatie en Cultuur heeft Twitter voor onbepaalde tijd in de ban gedaan nadat het platform een bericht verwijderde van de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari. Die dreigde via het medium de separatisten aan te pakken.
Lees verder

Buren Schiphol altijd op de hoogte van vliegverkeer met Notifly
Omwonenden van Schiphol hebben met de nieuwe app Notifly altijd inzicht in het vliegverkeer op hun locatie. In de app zien buren real-time informatie over het vliegverkeer. De app maakt bovendien het verwachte vliegverkeer en baangebruik voor de komende 24 uur inzichtelijk.
Lees verder

Infographic: de staat van SEO in 2021
Google is nog steeds de beste 'verwijzer' op het web en zoekmarketing is daarmee onmisbaar. Als je nog steeds niet overtuigd bent van de waarde van een SEO-strategie voor je zakelijke website, dan zouden de statistieken in de onderstaande infographic van Graphic Rhythm en Elite Content Marketeer je alsnog kunnen overtuigen. Klik hier voor een grotere versie.
Lees verder

B2b: de volgende golf in e-commerce?
B2b-e-commerce heeft zich lange tijd in eigen tempo ontwikkeld in de slipstream van de b2c. Mede door de noodgedwongen digitale transformatie van verschillende sectoren door de coronapandemie is er echter een enorme versnelling gaande. En tekent de online markt van honderden miljarden zich steeds scherper af. Een speelveld met eigen regels en kansen. Welke lessen vallen er reeds te trekken?
Lees verder

Ook China wil wereldomspannend satellietnetwerk
China is van plan om een netwerk van zeker 13.000 satellietten in de ruimte te brengen voor breedbandinternet overal te wereld.
Lees verder