donderdag 24 juni 2021

E-commerceplatform Shops nu ook in WhatsApp

EMERCE
E-commerceplatform Shops nu ook in WhatsApp
Na Instagram krijgt nu ook WhatsApp de beschikking over het e-commerceplatform Shops van Facebook.
Lees verder

Marktmacht Talpa/RTL mogelijk te groot
Het is nog maar zeer de vraag of de voorgenomen fusie van RTL Nederland en Talpa zal worden goedgekeurd gezien het monopolie dat lijkt te ontstaan op de markt voor commerciële televisie. Zowel producenten als adverteerders zijn dan aangewezen op een grote partij, waarin een dominante producent dan ook nog een dikke vinger in de pap krijgt.
Lees verder

Action zet de deur open voor permanente webwinkel
Action is in Nederland eindelijk met een webshop begonnen. Weliswaar bood het bedrijf tijdens de lockdown ook al artikelen online aan, maar nu komt er een permanente webwinkel.
Lees verder

Mede oprichter Jeroen ter Laak weg bij Adwise
Koen Kranenberg, Thijs Wolbers en Jip van Kervel zijn toegetreden als aandeelhouders van Adwise en de groep Wise Fundaments. Tegelijkertijd is mede-oprichter Jeroen ter Laak na 16 jaar uitgetreden als aandeelhouder.
Lees verder

Zes aanbieders verwerven extra landelijke vergunningen voor digitale radio (DAB+)
Alle zes de deelnemers aan de landelijke veiling van frequenties voor digitale radio hebben vandaag succesvol ruimte verworven. Kink, Qmusic en Talpa Radio (eigenaar van onder andere Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica) hebben ieder drie vergunningen gewonnen.
Lees verder

DPG bouwt zeker veertig webshops om
DPG Media eCommerce lanceert een nieuwe visuele identiteit en architectuur van veertig webshops. In plaats van één uniforme webshop heeft nu iedere mediatitel een webwinkel die zowel in uitstraling als in h
Lees verder

250 miljoen artikelen verkocht op Prime Day
Prime-leden hebben tijdens Amazon Prime Day meer dan 600.000 rugzakken, 1 miljoen laptops, 1 miljoen koptelefoons, 240.000 notebooks en 40.000 rekenmachines gekocht. Amazon Music-promoties zorgden daarnaast voor een record aantal aanmeldingen voor Amazon Music Unlimited.
Lees verder

John McAfee in Spaanse cel overleden
De Brits-Amerikaanse John McAfee, naamgever van het gelijknamige softwarebedrijf, is dood in zijn cel in Barcelona aangetroffen. Hij zou zich hebben opgehangen nadat Spaanse rechters hadden bepaald dat McAfee (75) mocht worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.
Lees verder

Adverteerders zien grote risico's voor gezonde marktwerking bij voorgenomen fusie RTL en Talpa
De Bond van Adverteerders (bvA) is weinig enthousiast over de voorgenomen fusie van RTL Nederland en Talpa. Daar moet 'zeer kritisch' naar gekeken worden.
Lees verder