maandag 7 juni 2021

Detailhandel doet goede zaken na versoepelingen

Detailhandel doet goede zaken na versoepelingen
Doordat de coronaregels voor winkels zijn versoepeld is het weer gemakkelijker geworden voor de consument om even een bezoek te brengen aan de winkel. Dat is ook terug te zien in de hoeveelheid pintransacties meldt ABN AMRO.
Lees verder

Europese commissie start onderzoek machtsmisbruik Facebook
De Europese commissie is een onderzoek gestart naar mogelijk machtsmisbruik van Facebook. Het sociale netwerk maakt volgens Brussel mogelijk gebruik van haar machtspositie om de eigen dienst Marketplace te promoten. Daardoor kunnen concurrenten op de advertentiemarkt worden benadeeld.
Lees verder

Hoekstra over kabinet met GL en PvdA: 'Hamer moet eerst kijken naar andere opties'
Informateur Hamer moet eerst kijken naar andere varianten dan een coalitie met VVD, D66 en CDA met GroenLinks en PvdA. Dat zegt CDA-leider Hoekstra. Hoekstra ziet samenwerking met dat linkse blok niet zitten, zegt hij tegen BNR.
Lees verder

Consumentenbond waarschuwt voor misleidende auto-advertenties
De Consumentenbond waarschuwt voor misleiding bij de prijzen van gebruikte elektrische auto's. Uit een steekproef van de bond blijkt dat verschillende autobedrijven adverteren zonder BTW waardoor auto's veel goedkoper lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt...
Lees verder

Koolmees: 'Verstandig dat Booking NOW terugbetaalt'
Demissionair minister Koolmees vindt het 'verstandig' dat Booking.com de coronasteun die het kreeg terug zal betalen. Vorige week ontstond grote ophef toen bleek dat de reis-website miljoenen aan bonussen uitkeert aan de top, terwijl het vorig jaar een beroep deed op de NOW-regeling.
Lees verder

Werkgever mag werknemer belonen voor vaccinatie
Het is wettelijk toegestaan wanneer werkgevers hun werknemers willen motiveren zich te laten vaccineren met een vaccinatiebonus. Een eenmalige beloning van 500 euro voor iedereen op de zaak die zijn prik haalt? Dat mag dus gewoon, meldt rechtsbijstandsverlener DAS aan BNR.
Lees verder

2020 financieel goed jaar ziekenhuizen
De corona crisis zorgde voor ellende in de ziekenhuizen, maar financieel lijkt de schade mee te vallen. Praktisch alle ziekenhuizen hebben in 2020 zwarte cijfers gedraaid. Dat blijkt uit analyse van tientallen jaarverslagen door Intrakoop en Verstegen accountants & adviseurs. 'De overheid heeft ze...
Lees verder

Nederland wacht nog met vaccineren jongeren
Duitsland gaat vanaf vandaag jongeren vanaf 12 jaar inenten tegen het coronavirus. De Europese toezichthouder, EMA, gaf vorige week groen licht voor het vaccineren van jongeren met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Nederland is nog niet zo ver, het demissionair kabinet wacht nog op een advies van de...
Lees verder

JA21 wil parlementaire enquête coronacrisis
Er moet een parlementaire enquête komen naar het functioneren van het ministerie van VWS tijdens de coronacrisis. Dat zegt JA21-Kamerlid Nicki Pouw-Verweij. 'We hebben het nu over de 100 miljoen en de 9 miljoen die Van Lienden heeft gemaakt, maar ondertussen weten we ook dat er 5,1 miljard is aan...
Lees verder

Heropening cultuursector voor veel zzp'ers te laat
Dit weekende werden de regels voor de cultuursector versoepeld. Zzp'ers binnen deze sector hebben het afgelopen maanden zwaar te verduren gehad. De overheid trok ook voor de cultuursector miljoenen uit in de vorm van steunpakketten. Toch werd een groot deel van de zzp'ers werkloos.
Lees verder

RVO: 'Elektrisch rijden zichtbaar in werkgelegenheid'
De opkomst van elektrisch rijden wordt zichtbaar in de werkgelegenheid. Het aantal groene banen in de vervoerssector verdubbelt van 7.000 naar 14.000 in 2025. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Lees verder

Winst in deelstaat Saksen-Anhalt goede opsteker voor CDU
In de aanloop naar de Bondsdagverkiezingen heeft de CDU in de deelstaat Saksen-Anhalt de winst binnengesleept. De peilingen gaven vooraf geen duidelijke winnaar aan, waardoor de winst verrassend is.
Lees verder