dinsdag 8 juni 2021

Bitcoin delven in Argentinië goedkoop door gesubsidieerde elektriciteit

EMERCE
Bitcoin delven in Argentinië goedkoop door gesubsidieerde elektriciteit
Bitcoin-delvers in Argentinië profiteren van de door door de overheid gesubsidieerde elektriciteit. Zelfs na de recente prijscorrectie van Bitcoin zijn de kosten van elektriciteit voor iedereen die vanuit zijn huis werkt steeds een fractie van de totale gegenereerde inkomsten.
Lees verder

Studenten bouwen MEES app voor betere leefomgeving
Met de belevingsapp MEES kunnen burgers aangeven waar in de provincie Utrecht het nog wel wat stiller, groener of rustiger mag. De app wordt in opdracht van het RIVM ontwikkeld door studenten van Hogeschool Utrecht.
Lees verder

Peak Capital stapt in app voor management sportteams
Peak Capital doet mee in de investeringsronde in Heja.io, een Zweedse app voor management sportteams.
Lees verder

Bescheiden updates voor iOS en macOS, ruimere mogelijkheden voor bestaande apps
De volgende versies van iOS/iPad OS, macOS, tvOS en watchOS bevatten geen schokkende veranderingen, zo bleek vanavond tijdens de keynote van Apple op het virtuele ontwikkelaarscongres dat nog tot en met vrijdag wordt georganiseerd. Meest opvallend: betere multitasking voor de iPad. En AirPlay voor de Mac.
Lees verder

Apple maakt het marketeers nog lastiger
Apple rolt nog meer privacy-opties uit voor zijn gebruikers, mogelijk tot afgrijzen van marketeers. Zo kunnen websites niet langer het IP-adres als unieke ID gebruiken om een profiel samen te stellen.
Lees verder

Apple stelt Siri beschikbaar aan derden
Apple stelt zijn slimme spraakassistent Siri ter beschikking aan externe ontwikkelaars. Zij mogen Siri in hun eigen smarthomeapparaten zoals thermostaten inbouwen. Een opmerkelijke stap voor een bedrijf dat technologie nooit in licentie heeft uitgeleend.
Lees verder

Uber Eats start met bezorging van boodschappen Marqt
Uber Eats start vanaf vandaag met de bezorging van boodschappen van de Nederlandse supermarktketen Marqt. Bestellingen worden binnen 30 minuten geleverd in Amsterdam en Heemstede.
Lees verder

10XCREW koopt Duitse Amazon-specialist
Marktplaatsspecialist 10XCREW uit Eindhoven koopt de bureau-activiteiten van zijn Duitse tegenhanger Vorwärts.
Lees verder

Franse boete voor Google wegens misbruik advertentiemarkt
De Franse mededingingswaakhond legt Google een boete op van 220 miljoen euro voor misbruik van zijn dominante positie op de advertentiemarkt.
Lees verder