vrijdag 11 juni 2021

Biden zoekt internationale samenwerking

Biden zoekt internationale samenwerking
Een belangrijke dag in de internationale diplomatie. President Joe Biden ontmoet voor het eerst zijn collegas van de G7. En volgens het hoofd van de WHO wordt dit de belangrijkste G7 ooit.
Lees verder

Topambtenaren zwegen over memo toeslagenschandaal
De twee hoogste topambtenaren van de Belastingdienst wisten wél van een explosieve memo over het toeslagenschandaal. Maar ze ontkenden dit onder ede - tijdens hun verhoren door de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag, blijkt uit een reconstructie van RTL Nieuws en Trouw.
Lees verder

CPB: verbied bitcoin!
Nederland moet de bitcoin verbieden. Dat schrijft de directeur van het Centraal Planbureau, Pieter Hasekamp in het FD. Volgens hem is een crash van de munt onvermijdelijk. En dus zou Nederland snel moeten ingrijpen om daar geen last van te krijgen.
Lees verder

Hoekstra wil snel actie na memo Omtzigt
De notitie van Pieter Omtzigt is 'heel vervelend en echt beschadigend' en roept veel vragen op, zegt CDA-leider Wopke Hoekstra. Hij belooft dat de kwestie binnen de partij zal worden besproken en opgelost.
Lees verder

Gemeenten willen duidelijkheid over zomerevenementen
De zomer staat voor de deur en de burgemeesters willen snel duidelijkheid van het kabinet over wat de mogelijkheden zijn voor evenementen en festivals zijn deze zomer. Dat blijkt uit het laatste gesprek tussen het Veiligheidsberaad en demissionair minister Grapperhaus.
Lees verder

Aantal verdachte transacties enorm gestegen
Het aantal verdachte transacties is vorig jaar flink gestegen. Het waren er meer dan 100.000, tegen bijna 40.000 een jaar eerder. Dat meldt de Financial Intelligence Unit - Nederland (FIU-Nederland) in z'n jaarrapport.
Lees verder

Kan je nog advocaat zijn van Shell of Tata Steel?
Ondanks de druk vanuit de maatschappij vindt Marry de Gaay Fortman dat je in deze tijd advocaat kan zijn van bedrijven als Shell en Tata Steel. Het is een hele actuele discussie. Het gaat heel erg om wat je rol is als advocaat. Het is voor mij vrij belangrijk dat ik in een vertrouwensrelatie met...
Lees verder

ECB voert druk op Deutsche Bank op om nieuwe voorzitter bekend te maken
De afgelopen maanden heeft de Europese Centrale Bank meerdere keren aan Deutsche Bank gevraagd wie de opvolger van de huidige voorzitter, Paul Achleitner, wordt. Achleitner gaat pas volgend jaar met pensioen maar het is nog onduidelijk wie hem gaat opvolger. De ECB wil nu meer duidelijkheid hebben.
Lees verder

Vanaf 30 juni weer evenementen zonder beperkingen toegestaan
Vanaf 30 juni zijn evenementen toegestaan zonder grote beperkingen op het aantal bezoekers. Ook afstand houden en een mondkapje dragen hoeft niet meer. Het gaat om evenementen waarvoor een toegangsbewijs nodig is.
Lees verder

DAF ziet einde chiptekort naderen
Truckbouwer DAF ziet het einde van het tekort aan chips naderen. 'Rond de zomer wordt het allemaal weer wat beter voor ons', zegt directeur productontwikkeling Ron Borsboom op BNR.
Lees verder

CDA wil niets kwijt over uitgelekte notitie
CDA-bewindspersonen willen niets inhoudelijks zeggen over de uitgelekte notitie van Pieter Omtzigt. Na de wekelijkse ministerraad verwijzen ze naar het interne CDA-onderzoek over de verkiezingsuitslag. Thomas van Groningen doet verslag vanuit Den Haag.
Lees verder

Rutte: Crisis binnen het CDA heeft geen gevolgen voor de formatie
De crisis binnen het CDA heeft geen gevolgen voor de formatie. Dat denkt VVD-leider Mark Rutte. Gisteren lekte een interne notitie uit van Kamerlid Pieter Omtzigt, waarin hij schrijft over tegenwerkingen binnen zijn eigen partij. Ook beweert hij dat sponsoren invloed verkregen en dat de partij geen...
Lees verder