maandag 7 juni 2021

Aantal luisteraars podcasts blijft stabiel

EMERCE
Aantal luisteraars podcasts blijft stabiel
Het aantal luisteraars van podcasts is redelijk stabiel gebleven, al is wordt de video podcast steeds populairder. Dat blijkt uit de vijfde editie van de Markteffect Podcast Monitor.
Lees verder

550 miljoen dollar voor boodschappenbezorger Getir
Getir, naar eigen zeggen pionier op het gebied van flitsbezorgingen van boodschappen, heeft zijn Series D-financieringsronde afgerond. Met de nieuwe investering van meer dan 550 miljoen dollar wordt het bedrijf gewaardeerd op 7,5 miljard. Getir is onlangs ook in Nederland gelanceerd.
Lees verder

Opvallend weinig geruchten rond Apples WWDC
Apple doet vanavond op het virtuele ontwikkelaarscongres WWDC zijn nieuwste software uit te doeken: naast iOS en iPadOS ook tvOS en macOS. Wat er wordt aangekondigd is dit keer aardig geheim gehouden. Maar het kan ook zijn dat de nieuwe systeemversies niet zo heel veel nieuws hebben te bieden.
Lees verder

Gefabriceerd op aanvraag: Amazon Day 1 Editions
"U vraagt, wij draaien." Dat is misschien hoe je het nieuwe hoekje in de winkel van Amazon.com kunt omschrijven. De e-commercegigant laat sinds kort zijn publiek zelf bepalen of een gadget leuk is en of deze in massaproductie moet.
Lees verder

Bill Gates bouwt volgende generatie kerncentrale
Bill Gates gaat met zijn bedrijf TerraPower een kerncentrale van de volgende generatie bouwen in Wyoming. Het is nog wel een demonstratieproject, maar de centrale gaat wel degelijk stroom leveren.
Lees verder

Oud-medewerkers Philips willen compensatie na stukgelopen huwelijk met Gibson
Oud-werknemers van de audiodivisie van Philips hebben een schadeclaim ingediend tegen het concern. Ze willen financiële compensatie voor het verlies van hun baan na het latere faillissement van het bedrijfsonderdeel, meldt het Eindhovens Dagblad.
Lees verder

Uber Europa: op 80% van oude capaciteit
Ubers taxibedrijf herstelt in Europa sneller dan verwacht. Chauffeurs zitten inmiddels al weer op tachtig procent van de omzet die ze in mei 2019 realiseerden.
Lees verder

Lyft ontwikkelt eigen e-bike
Het Amerikaanse taxibedrijf Lyft heeft een eigen e-bike voor de verhuur ontwikkeld. Het team heeft twee jaar aan het ontwerp gewerkt. Het resultaat is een fiets met één versnelling die verschillende snelheden en soorten wegen aankan.
Lees verder

Huibert Scholtens nieuwe Chef Digitaal en Podcasts bij BNR Nieuwsradio
Huibert Scholtens (34) is per 1 juni 2021 de nieuwe chef Digitaal en Podcasts bij BNR. Scholtens was tot voor kort werkzaam bij Blendle waar hij, in verschillende rollen, verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de iOS en Android apps, uitgeversrelaties en partnerships.
Lees verder