vrijdag 7 mei 2021

Zalando stelt groeiverwachtingen naar boven bij

Zalando stelt groeiverwachtingen naar boven bij
Zalando moet na één kwartaal de groeiverwachtingen alweer naar boven bijstellen. Waar de Duitse webwinkel eerst nog een omzetgroei van 24 tot 29 procent verwachtte, gaat het bedrijf nu uit van 26 tot 31 procent. Dit zou neerkomen op maar liefst 10 miljard extra omzet.
Lees verder

Doelstellingen flexwoningen lang niet gehaald
Opnieuw een tegenvaller op de huizenmarkt: woningcorporaties en gemeenten halen de doelen niet die ze gesteld hadden voor het plaatsen van flexwoningen - verplaatsbare woningen die in de fabriek gemaakt zijn. Dat zegt de koepel van woningcorporaties, Aedes, tegen BNR.
Lees verder

Vertrek Liane den Haan (50PLUS) verrast en schokt
Het vertrek van Liane den Haan als fractievoorzitter van 50PLUS, waarbij ze haar Kamerzetel meeneemt, heeft heel wat losgemaakt in Den Haag. Dieptriest' en 'onfatsoenlijk' zijn zomaar wat van de reacties.
Lees verder

Benelux geeft Oekraïne steuntje in de rug
Minister Blok van Buitenlandse Zaken is vandaag samen met zijn Benelux-collegas - in Oekraïne om steun uit te spreken voor de soevereiniteit en de territoriale integriteit van het land. Oekraïne heeft te maken met toenemende Russische dreiging. Blok spreekt vandaag onder meer met president...
Lees verder

NAM: Stop met versterkingen Groningen
De versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied in Groningen moet stoppen. Dat zegt Johan Atema van de NAM in NRC. Volgens hem hoeven er eigenlijk maar 50 huizen te worden versterkt in plaats van de circa 26.000.
Lees verder

RVO laat beslag leggen op bezittingen 400 bedrijven om TVL
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft deze week de gerechtsdeurwaarder beslag laten leggen op bezittingen van 400 bedrijven die misbruik hebben gemaakt van de TVL, Tegemoetkoming Vaste Lasten. De regeling is bedoeld voor bedrijven die in de problemen komen met het betalen van die...
Lees verder

Kamer moppert over toegangstesten
Het kabinet wil begin juni starten met toegangstesten. Met een negatieve test op zak zouden mensen weer uit kunnen. De Tweede Kamer debatteerde er gisteren heel lang over en gaat naar verwachting snel, maar morrend, akkoord.
Lees verder

Zzp'ers verwaarlozen pensioenopbouw
Bijna de helft van de zzp'ers bouwt geen actief pensioenvermogen op. En 40 procent weet niet goed hoe ze een aanvullend pensioen kunnen opbouwen, blijkt uit onderzoek van Markteffect in opdracht van pensioenbank Brand New Day.
Lees verder

'Onderzoeksbudget blijft achter bij groei universiteiten'
Het aantal studenten steeg in het huidige collegejaar met tien procent. Volgend jaar kunnen de universiteiten opnieuw een stuk meer studenten verwachten. De verwachting is dat ze dan nog eens 5 procent extra studenten zullen ontvangen.
Lees verder

Eerste satelliet van luchtmacht naar de ruimte
Ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit lanceert volgende maand een raket waar de experimentele BRIK II-nanosateliet van de Koninklijke Luchtmacht naar de ruimte wordt gebracht. Het is de eerste satelliet van onze luchtmacht. Het gaat om een nanosatelliet ter grootte van twee à drie pakken melk.
Lees verder

Lareb ontdekt illegale pijnstillers in kruidenpreparaat
Het kruidenpreparaat Montalin, bedoeld voor uiteenlopende kwalen en via webwinkels verkrijgbaar, bevat naast kruiden ook pijnstillende geneesmiddelen, die niet op de verpakking staan. Dat zegt bijwerkingencentrum Lareb.
Lees verder

'Occasionmarkt raakt oververhit'
Na de huizenmarkt raakt ook de markt voor tweedehands auto's oververhit. Die conclusie trekt waardetaxatiebureau XRAY.
Lees verder