woensdag 5 mei 2021

Software en IT dienstverlening groeit door digitale versnelling

EMERCE
Software en IT dienstverlening groeit door digitale versnelling
Na een jaar van stagnatie keert in 2021 de groei in de IT sector terug, profiterend van de digitale versnelling die vorig jaar is ingezet. Dat blijkt uit het nieuwe vooruitzicht voor de software en IT services van het ING Economisch Bureau.
Lees verder

NFI leert computers om berichten met doodsbedreiging uit grote hoeveelheden data te filteren
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft een model ontwikkeld om de politie te helpen voorspellen welke berichten een serieuze bedreiging bevatten.
Lees verder

Federale Duitse overheid wil onafhankelijk datacenter voor Microsoft diensten
De federale Duitse overheid onderhandelt met Microsoft om een speciaal datacenter te ontwikkelen om het Azure-platform en applicaties zoals Microsoft 365 aan overheidsinstanties te kunnen bieden.
Lees verder

Schorsing Trump op Facebook voorlopig gehandhaafd
Donald Trump krijgt vooralsnog geen toegang tot Facebook, zo heeft een hiervoor ingestelde raad van toezicht besloten. Daaraan toevoegend dat een schorsing voor onbepaalde tijd verkeerd is.
Lees verder

Goede start voor bpost in 2021
Bpost heeft de vooruitzichten voor 2021 naar boven bijgesteld. In het licht van de sterke resultaten van het eerste kwartaal en de verwachte normalisering van de COVID-19 volumes voor de rest van het jaar verwacht bpost dat de aangepaste EBIT meer dan 310 miljoen euro zal bedragen.
Lees verder

Fors minder omzet en nog steeds verlies voor moederbedrijf Booking.com
Booking Holdings, moederbedrijf van Booking.com, is nog steeds niet hersteld van de gevolgen van de pandemie. De omzet over het […]
Lees verder

Zynga koopt advertentieplatform
Gamebedrijf Zynga wil Chartboost overnemen, een toonaangevend platform voor mobiele programmatische advertenties. Het Amerikaanse bedrijf betaalt 250 miljoen dollar in contanten.
Lees verder

PayPal breekt nieuw record
PayPal verwerkte in het eerste kwartaal niet minder dan 285 miljard dollar, waarmee een nieuw record werd gebroken. De omzet kwam uit op ruim 6 miljard dollar, vergeleken met 4,6 miljard een jaar geleden.
Lees verder

Traag herstel voor Uber
Uber ziet de markt weer aantrekken na een erg moeilijk jaar waarin aanzienlijk minder gebruik werd gemaakt van de taxidienst. Ten opzichte van het vorige kwartaal is het herstel nog altijd traag te noemen.
Lees verder