maandag 3 mei 2021

Ruim 4.000 gedupeerden toeslagenaffaire niet voor 1 mei gecompenseerd

Ruim 4.000 gedupeerden toeslagenaffaire niet voor 1 mei gecompenseerd
Ruim 4.000 gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgen hun geld niet voor de deadline 1 mei, heeft staatssecretaris Van Huffelen bekendgemaakt. Naar aanleiding van een vernietigend onderzoeksrapport werd beloofd om alle slachtoffers voor 1 mei uit te betalen maar dat is dus niet gelukt. In totaal...
Lees verder

'Stop met malle geklets over code zwart'
Het RIVM moet anders omgaan met de coronacijfers die elke dag bekend worden gemaakt. Dat heeft internist Marcel Levi gezegd in The Friday Move. Hij speelde een hoofdrol bij de Britse vaccinatiecampagne.
Lees verder

Marcel Levi: Stop met malle geklets over code zwart
Het RIVM moet anders omgaan met de coronacijfers die elke dag bekend worden gemaakt. Dat heeft internist Marcel Levi gezegd in The Friday Move. Hij speelde een hoofdrol bij de Britse vaccinatiecampagne en was directeur van meerdere Londense ziekenhuizen.
Lees verder

Liveblog corona | Versoepelingen 11 mei uitgesteld
De coronaversoepelingen die vanaf 11 mei gepland waren, worden uitgesteld. Dat meldt de RVD aan ANP. Normaal gesproken zou er op zondag ook een Catshuisoverleg zijn waar gesproken zou worden over mogelijke versoepelingen, maar ook die gaat niet door.
Lees verder

Versoepelingen 11 mei uitgesteld; 'Druk op ziekenhuizen te hoog'
De coronaversoepelingen die vanaf 11 mei gepland waren, worden uitgesteld. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Normaal gesproken zou er op zondag ook een Catshuisoverleg zijn waar gesproken zou worden over mogelijke versoepelingen, maar ook die gaat niet door.
Lees verder

'Door corona is Biden een held geworden'
De eerste 100 dagen van Joe Biden zitten er op. Ondanks dat het land ook hard geraakt werd door de coronapandemie, is de populariteit van de kersverse president hoog. En dat is ook te danken aan het coronavirus, zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg in The Friday Move.
Lees verder

'Tweede Kamer gebaat bij meer continuïteit'
Van sleetsheid is absoluut geen sprake bij demissionair premier Mark Rutte. Hij is juist flexibel, energiek en leeft een sober leven, zegt partijgenoot Uri Rosenthal, informateur van Rutte I. En juist die soberheid en dat aanpassingsvermogen helpen Rutte om 'vief' door het politieke leven te gaan.
Lees verder

Rutte heeft 'radicale' ideeën voor nieuwe bestuurscultuur
Na opnieuw een week vol politiek echec met de openbaarmaking van geheime notulen een marathondebat van liefst vijftien uur en het verslag van de informateur is het de vraag wat er nou echt gaat veranderen. Nieuw leiderschap was de campagneslogan van D66-leider Kaag, maar een verandering van de...
Lees verder

'Geef duurhuurders meer ruimte voor hypotheek'
De overheid moet veel meer hypotheekruimte bieden voor mensen die aantoonbaar al jarenlang een hoge huur hebben betaald. Dat zegt Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop, in BNR Zakendoen. Als je hele duidelijke kaders afspreekt maak je het voor kopers met een laag risicoprofiel beter...
Lees verder

Ajax kampioen; Amsterdamse binnenstad loopt vol met feestende supporters
Na een ruime overwinning 4-0 overwinning op FC Emmen is Ajax kampioen geworden van de Eredivisie. De Amsterdamse club wist na de winst op de Drentse club het puntenverschil met PSV en AZ zo groot te maken, dat het kampioenschap niet meer ontnomen kan worden.
Lees verder

KPN accepteert twee 'ongevraagde' overnamevoorstellen niet
Telecombedrijf KPN heeft twee 'ongevraagde' overnamevoorstellen afgewezen. KPN kreeg van het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak een gezamenlijk voorstel, zoals Financial Times eerder berichtte. Daarnaast deed ook nog het Amerikaanse KKR een overnamevoorstel.
Lees verder

'Na besmetting en prik beschermd tegen mutanten'
Wie na een coronabesmetting nog één prik laat zetten, heeft in principe voldoende neutraliserende antistoffen om ook beschermd te zijn tegen mutanten van het coronavirus. Dat zegt Diederik Gommers, ic-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, in de podcast Vraag het...
Lees verder