dinsdag 4 mei 2021

Ruim 1000 nieuwe webshops in eerste kwartaal, maar ook 500 opgeheven

EMERCE
Ruim 1000 nieuwe webshops in eerste kwartaal, maar ook 500 opgeheven
In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er 1050 webwinkels bij gekomen in Nederland. Dat zijn er ruim tachtig per week en bijna twaalf per dag, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd.
Lees verder

Privacy en beveiliging datingsites niet op orde
Datingplatforms eisen soms dat hun klanten wel erg veel van zichzelf prijsgeven. En dat levert risico's op, want de beveiliging van de platforms is niet altijd in orde, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Lees verder

'Modewinkels verhuisd naar digitale winkelstraat'
Uit onderzoek van betaalverwerker Klarna blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse shoppers (58 procent) hun kleding de afgelopen maand online heeft gekocht. Minder dan een vijfde (15%) deed dit, ondanks de mogelijkheid om op afspraak te shoppen, in fysieke winkels.
Lees verder

Jumbo opent in Groningen tiende centrale thuisbezorglocatie
Jumbo heeft een nieuwe bezorghub ingericht aan De Hallen 8 in Groningen, een pand met zo'n 1900 m2 vloeroppervlakte. Na de zomer worden de online bestelde boodschappen door middel van bijna 40 bestelbussen direct thuisbezorgd bij klanten in de provincie Groningen en een deel van de provincie Drenthe.
Lees verder

Retailomzet Wehkamp groeit tot 766 miljoen euro (+19%)
Wehkamp profiteert van de toegenomen online kooplust van de Nederlander en zag de omzet over 2020 met negentien procent toenemen.
Lees verder

Game-ontwikkelaars houden meer over bij Microsoft Store
Microsoft heeft nieuwe voorwaarden voor game-ontwikkelaars aangekondigd voor de Microsoft Store voor pc's. Vanaf 1 augustus krijgen gameontwikkelaars 88 procent van de inkomsten uit de verkoop van hun games in de Microsoft Store, in plaats van de 70 procent die Microsoft hen nu biedt.
Lees verder

INNO opent online marktplaats
Het Belgische warenhuisketen INNO laat het voorvoegsel Galeria vallen en opent 6 mei het digitale shoppingplatform inno.be. Nog dit jaar worden de winkels in Luik, Leuven en Waasland Shopping verbouwd.
Lees verder

Eerste (besloten) stapjes Clubhouse op Android
Clubhouse werkt aan een Android-versie van zijn chatapp en publiceerde afgelopen dagen een ruwe testversie daarvan aan een groep bekenden.
Lees verder

Sony investeert in gamegerichte chatapp Discord
Niet Microsoft, maar Sony stopt geld in de gamegerichte chatapp Discord. De bedoeling is dat de dienst in de PlayStation wordt geïntegreerd.
Lees verder