woensdag 19 mei 2021

Proximus lanceert teleconsultatie-app Doktr

EMERCE
Proximus lanceert teleconsultatie-app Doktr
Nog voor de zomer lanceert Proximus Doktr, een innovatieve dienst voor teleconsultaties van artsen. In Nederland bestaan soortgelijke initiatieven, maar de drie grote telecompartijen hebben geen digitale teleconsulten in het assortiment.
Lees verder

Compact bezorgvoertuig voor de stad
Designstudio Springtime, met als klanten NS, Stella, TIER Mobility, Mobike en Post NL, heeft een nieuw bezorgconcept ontwikkeld gebaseerd op de legendarische Piaggio Ape, een betaalbare commerciële 1-persoons driewieler, afkomstig uit het naoorlogse Italië.
Lees verder

China opnieuw strenger voor handel in cryptomunten
China treedt opnieuw streng op tegen de handel in cryptomunten. Financiële instellingen en betalingsbedrijven mogen voortaan geen cryptodiensten meer verlenen.
Lees verder

Kalo Bagijn (Brand New Day) start nieuwe fintech
Kalo Bagijn, medeoprichter was van BinckBank en Brand New Day, is een nieuwe fintechonderneming Salarise gestart, die ervoor zorgt dat werknemers lopende leningen tegen een veel lagere rente kunnen oversluiten en zo tot 65 procent goedkoper uit kunnen zijn.
Lees verder

Amazon-MGM: de slag om de exclusieve content
De 9 miljard dollar die Amazon op tafel zou willen leggen voor de legendarische filmstudio MGM is een volgende stap in de streamingoorlog die al geruime tijd wordt uitgevochten. De inzet: exclusieve content.
Lees verder

Belgische Neckermann naar CIM Capital
De Antwerpse investeringsmaatschappij CIM Capital is de nieuwe eigenaar van de Belgische tak van reisorganisator Neckermann. CIM Capital neemt 41 Neckermann-winkels over en gaat met 110 personeelsleden opnieuw reizen verkopen vanaf 7 juni.
Lees verder

Dept wint elf Webby Awards
Digitaal bureau Dept heeft in totaal elf onderscheidingen binnengehaald bij de Webbe Awards voor hun werk voor Van Gogh Museum, Honig, Muuto, SteelSeries en GANNI. Samen met BASIC® (part of Dept) werden awards gewonnen voor onder andere Patagonia en Google.
Lees verder

Picnic start officieel in Frankrijk
Online supermarkt Picnic breidt uit naar Frankrijk. Enkele weken geleden startte het Nederlandse bedrijf een besloten pilot in de noordelijke regio Valenciennes, dicht bij de grens met België. Net als in Nederland en Duitsland breidt de websuper vervolgens stad voor stad uit.
Lees verder

Geert Rietbergen naar Macaw International
Geert Rietbergen gaat aan de slag bij Macaw en wordt daar verantwoordelijk voor de internationale groeiambities.
Lees verder