dinsdag 4 mei 2021

Nepalezen werken illegaal in sushi restaurant

Inspectie SZW
Nepalezen werken illegaal in sushi restaurant
Bij een controle van de Inspectie SZW dit weekend bij vier sushi vestigingen zijn zes Nepalezen en één Chinees aangetroffen die daar niet mochten werken. Ook werd er bij de sushi's te lang gewerkt en vermoedelijk te weinig betaald. Bij twee vestigingen sliepen de Nepalezen er ook.
Lees verder

Verdachte aangehouden voor mensensmokkel en zorgfraude
Een vijftigjarige vrouw is vandaag in Oegstgeest aangehouden door de Recherche Inspectie SZW op verdenking van mensensmokkel en valsheid in geschrifte (zorgfraude). Zij haalde Braziliaanse vrouwen naar Nederland om voor haar gehandicapte dochter te zorgen. De dames hadden geen werkvergunning en werden vermoedelijk onderbetaald. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket van het OM.
Lees verder

Werkzaamheden van installateur van zonnepanelen stilgelegd
De Inspectie SZW heeft de werkzaamheden van een Gelders bedrijf dat zonnepanelen installeert op daken voor een maand stilgelegd. Het bedrijf is de afgelopen jaren herhaaldelijk beboet, omdat het heeft nagelaten werknemers te beschermen tegen valgevaar tijdens het plaatsen van zonnepanelen op 2,5 meter hoogte of meer. De stillegging is van kracht gegaan op 28 april en is bedoeld om te voorkomen dat het bedrijf weer de fout in gaat.
Lees verder

Inspecties blootstelling dieselmotoremissie
De Inspectie SZW gaat van start met inspecties gericht op blootstelling aan dieselmotoremissie (DME). De (on)aangekondigde inspecties focussen zich op DME gerelateerde werkzaamheden in diverse sectoren waar veel met diesel aangedreven machines en apparaten wordt gewerkt, zoals bij reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan auto's.
Lees verder