woensdag 5 mei 2021

Nederlandse adverteerders: 1,5 miljoen euro naar digitale radioreclame

EMERCE
Nederlandse adverteerders: 1,5 miljoen euro naar digitale radioreclame
Voor het eerst geeft het Radio Advies Bureau inzicht in de digitale radioreclamebestedingen op de Nederlandse markt. Dat bedrag komt voor het eerste kwartaal van het jaar uit op: 1,5 miljoen euro.
Lees verder

Amazon: 44 miljard EU-omzet, 0 euro belasting
Amazon zag zijn omzet in Europa met twaalf miljard groeien tot 44 miljard euro in 2020. Ondanks die vraagexplosie betaalt het Amerikaanse bedrijf in Europa nul euro belasting. Reden: onder de streep werd een verlies van 1,2 miljard geschreven en dus stuurt de fiscus in Luxemburg geen brief.
Lees verder

Verlies Lyft valt reuze mee
Uber rivaal Lyft Inc rapporteerde dinsdag aanzienlijk lagere verliezen dan verwacht en herhaalde zijn doel om in het derde kwartaal op aangepaste basis winstgevend te zijn dankzij aanhoudende kostenbesparingen waardoor het bedrijf meer per rit kan verdienen.
Lees verder

Emerce Fashion: 'Virtuele expressie kan vervuilende modesector vervangen'
In de fysieke wereld gaan we ons steeds meer functioneel kleden, maar voor expressie zoeken we de virtuele wereld op. Dat voorspelt Amber Jae Sloten van The Fabricant op Emerce Fashion, dat morgen van start gaat. "We verspillen niets, behalve data".
Lees verder

Call of Duty zorgt voor omzetgroei bij Activision Blizzard
Call of Duty zorgt voor een flinke omzetgroei bij het Amerikaanse gamebedrijf Activision Blizzard. De kwartaalcijfers overtroffen de verwachtingen van Wall Street.
Lees verder

Nieuwe digitale sleutel voor Polestar 2
Via een zogeheten OTA-update (Over-the-Air) biedt het Zweedse automerk Polestar nu ook nieuwe digitale sleuteltechnologie, waarmee eigenaren hun verbonden smartphone kunnen gebruiken als aanvulling op de traditionele autosleutel.
Lees verder

Omzet fonQ naar 103 miljoen euro
Met meer dan 1,7 miljoen verkochte producten heeft de online woonwinkel fonQ afgelopen jaar meer dan 103 miljoen aan omzet gegenereerd.
Lees verder

DHL breekt weer nieuwe records
Deutsche Post DHL Groep rapporteert een aanzienlijk hogere winst van 1,2 miljard euro over het eerste kwartaal. De omzet steeg 26 procent naar 18,9 miljard euro. De oorzaak laat zich raden: door de pandemie wordt er meer online gekocht en bezorgd.
Lees verder

Geen sociaal platform van Donald Trump, wel blog
Het zal voor Trump aanhangers een dikke tegenvaller zijn. Maandenlang werd gespeculeerd dat Trump als reactie op de boycot van Facebook, Twitter en andere platforms zijn eigen sociale netwerk zou beginnen. Sinds gisteren heeft Trump inderdaad een eigen platform, maar het is slechts een blog.
Lees verder