woensdag 26 mei 2021

Gommers: Maatwerk nodig voor AstraZeneca-weigeraars

Gommers: Maatwerk nodig voor AstraZeneca-weigeraars
Er moet een betere oplossing komen voor 60-plussers die het AstraZeneca-vaccin liever aan zich voorbij laten gaan, zegt Diederik Gommers, ic-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care in de BNR-podcast Vraag het Gommers. 'Ik zou echt een oproep aan het RIVM, GGD of...
Lees verder

Één op twaalf 80-plussers nog geen tweede prik
Tienduizenden 80-plussers zijn nog niet op komen dagen voor hun tweede coronaprik. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM en wordt aan BNR bevestigd door corona data-analist Yorick Bleijenberg van Coronabeeld.nl.
Lees verder

Steun Poetin bemoeilijkt sancties tegen Belarus
Europese regeringsleiders willen dat er harde sancties komen tegen Belarus. Dit in de nasleep van de vliegtuigkaping afgelopen zondag. Of president Loekasjenko zich daar iets van aantrekt, is nog maar de vraag. Hij lijkt, gesteund door Rusland, de oppositie tegen te blijven werken.
Lees verder

Winst mkb stijgt gemiddeld met 9 procent
Ondanks de coronacrisis stegen de winsten, bleef de omzet stabiel en verbeterde de financiële gezondheid van het Nederlandse midden- en klein bedrijf in 2020. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van accountantsorganisatie SRA.
Lees verder

'Bonus topman AirFrance-KLM mogelijk door slim foefje'
De discussie rondom de bonus van topman Ben Smith van AirFrance-KLM gaat door. De vraag is of nog kan worden voorkomen dat hij de 2 miljoen in zijn zak steekt. Nederland is tegen, maar lijkt alleen te staan. En dus is het bijna zeker dat die bonus er gewoon komt.
Lees verder

Rechtbank doet vandaag uitspraak in zaak tegen Shell
Vanmiddag om 15:00 uur doet de rechtbank in Den Haag uitspraak in de zaak die Milieudefensie heeft aangespannen tegen Shell. Volgens Milieudefensie doet Shell te weinig tegen de hoge CO2-uitstoot en klimaatverandering. Ook zes andere organisaties procederen tegen Shell waaronder Greenpeace,...
Lees verder

Eerste Kamer stemt in met quarantaineplicht en verplichte toegangstesten
De quarantaineplicht en de wet om toegangstesten in te voeren zijn door de Eerste Kamer. Tot diep na middernacht werd daar vergaderd. En 50 kilometer verderop overlegden de burgemeesters van de veiligheidsregio's over hoe corona deze zomer aangepakt moet worden.
Lees verder

Consumentenbond: Vakantieparken in overtreding
Een huisje boeken op een vakantiepark pakt vaak duurder uit dan verwacht. Bovenop de beginprijs worden vaak nog allerlei verplichte kosten gerekend. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond, die 16 vakantieparken vergeleek van onder andere Landal Greenparks en Centerparcs.
Lees verder

Nationale Ombudsman: Controle coronasteun mkb te hardvochtig
Ondernemers die het afgelopen jaar gebruik gemaakt hebben van de coronasteun, hebben te maken met strenge controles die mogelijk resulteren in het terugbetalen van het geld dat ze ontvangen hebben. In BNR's Big Five van de Nieuwe Macht pleit de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen voor een...
Lees verder

Nieuwe ronde versoepelingen coronamaatregelen per 5 juni
Het kabinet zet op 5 juni de volgende stap in het versoepelen van de coronamaatregelen. Welke maatregelen afgeschaald worden, besluit het kabinet vrijdag, zegt demissionair coronaminister Hugo de Jonge. Vrijdagavond om 19:00 uur geeft het kabinet daar dan verdere toelichting over op een...
Lees verder

Shell moet van de rechter CO2-uitstoot verlagen
In de strijd tegen klimaatverandering is Shell verplicht de CO2-uitstoot tussen 2019 en 2030 te verlagen. Dat oordeelt de rechtbank in Den Haag in de klimaatzaak van Milieudefensie. Het is de eerste keer dat een oliebedrijf aansprakelijk wordt gesteld voor klimaatverandering.
Lees verder

Topman AirFrance-KLM gaat tóch cashen
Nederland is tegen, maar toch krijgt AirFrance-KLM-topman Ben Smith zijn bonus van 2 miljoen per jaar, die Smith met terugwerkende kracht kan krijgen. 'Het is Russisch roulette met andermans hoofd', zegt onderzoeker Kilian Wawoe verbonden aan de VU Amsterdam.
Lees verder