donderdag 6 mei 2021

Goede HR bindt medewerker aan mkb

pw.
Goede HR bindt medewerker aan mkb
Door het vele thuiswerken tijdens de coronapandemie zijn werk en privé meer dan ooit verweven met elkaar. Hoe faciliteer je de medewerker daarin en behoud je tegelijkertijd diens connectie met de organisatie? Dat zijn de actuele uitdagingen voor HR, vooral in het mkb. Het gevaar dreigt dat de medewerker 'kwijtraakt'.
Lees verder

Teamwork: HR-team Waternet
Inge van Nispen, consultant bij eelloo, brengt elke maand de unieke talenten binnen een team in kaart. De krachtvelden van eelloo staan hierbij centraal. Dit keer de beurt aan het HR-team van Waternet.
Lees verder

Corona-informatie voor HR – liveblog – update: 03-05-21 – Arbeidsmigranten blijven buiten beeld voor vaccinatie
In dit liveblog vind je alle voor HR relevante corona-informatie. Zodra er aanleiding toe is, wordt dit blog bijgewerkt.
Lees verder

Bedrijf ontslaat werknemer op staande voet, neemt hem aan als zzp'er [rechtspraak]
Een werknemer wordt op staande voet ontslagen, maar wordt binnen een paar dagen ingeschakeld om als zzp'er dezelfde werkzaamheden uit te voeren. Hij stapt naar de rechter om aanspraak te maken op de transitievergoeding, een billijke vergoeding en de gefixeerde schadevergoeding.
Lees verder

Zo ziet werken in de hybride organisatie eruit
Schrijver en adviseur Jeroen Busscher verkent het werken in de hybride organisatie. Hoe zal dat er in de praktijk aan toe gaan? En waarom is ruimte voor leren en creativiteit zo belangrijk?
Lees verder

De Belofte: hoe woke is de Nederlandse arbeidsmarkt?
De 'woke'. Heb jij er al van gehoord? De term is in de letterlijke betekenis niet meer dan de verleden tijd van het Engelse werkwoord 'to wake', wakker worden. In een bredere context betekent het alert zijn op en bewust zijn van maatschappelijke ongelijkheid. In deze blog vertelt Joost Schrage wat hij vindt van de woke!
Lees verder

Hoe ziet de overheidssteun eruit na ruim een jaar corona?
Het kabinet geeft sinds maart 2020 financiële en praktische steun aan werkgevers en werknemers die geraakt zijn door de coronacrisis. Hoe staat het ervoor met deze ondersteuning? En welke maatregelen en ontwikkelingen zijn voor HR van belang?
Lees verder

Versnelling in leren: de nieuwe rol van Learning & Development (deel 1)
De coronapandemie heeft zichtbaar gemaakt hoe eerder ingezette veranderingen in het werkende leven ineens versneld kunnen plaatsvinden. Adviseur Nick van Dam en hoogleraar Jan Rijken gaan in op wat dat betekent voor de veranderende rol van Learning & Development (L&D) in organisaties. Dit is deel 1 van het interview.
Lees verder

Versnelling in leren: de nieuwe rol van Learning & Development (deel 2)
De coronapandemie heeft zichtbaar gemaakt hoe eerder ingezette veranderingen in het werkende leven ineens versneld kunnen plaatsvinden. Adviseur Nick van Dam en hoogleraar Jan Rijken gaan in op wat dat betekent voor de veranderende rol van Learning & Development (L&D) in organisaties. Dit is deel 2 van het interview.
Lees verder

Het labyrint van Slangenburg
Vragen van groei en ontwikkeling en het faciliteren daarvan. Net als HR komt ook organisatiepsycholoog Jan Bakker ze vaak tegen. Het bezoek aan een labyrint inspireerde hem een nieuwe werkvorm te ontwikkelen om met deze vragen om te gaan.
Lees verder

Elk jaar vrij op 5 mei? Rutte ziet het er wel van komen
Nederlandse werkenden zouden zo maar een nieuwe jaarlijkse vrije dag kunnen krijgen. Demissionair premier Mark Rutte verwacht dat mensen in de toekomst ieder jaar vrij zullen zijn op Bevrijdingsdag. Nu is dat voor veel werknemers nog eens in de vijf jaar, ondanks dat het een officiële feestdag is in Nederland. Of het echt een extra vrije dag wordt, is nog maar de vraag.
Lees verder

Coaching als tool voor durzame inzetbaarheid
Grote organisaties hebben een toenemende interesse voor coaching als geïntegreerde tool bij het vergroten van duurzame inzetbaarheid. En terecht, schrijft coach Annette van Engelen.
Lees verder