dinsdag 25 mei 2021

'Goed gesprek Rutte en Kaag met Hamer'

'Goed gesprek Rutte en Kaag met Hamer'
VVD-leider Maark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag hebben een 'goed gesprek' gevoerd met informateur Mariëtte Hamer. Er is vooral gesproken over het formatieproces, zei Rutte na afloop. Kaag sprak van een 'heel nuttig' onderhoud.
Lees verder

Regen, regen en nog eens regen
De zon is de afgelopen weken ver te zoeken. En voor eind mei doet dat toch een beetje pijn. Maar het ergste is die regen die maar niet op lijkt te houden.
Lees verder

EU en VS beëindigen handelssancties
De Europese Unie en Amerika gaan de handelssancties die onder Donald Trump werden opgelegd, beëindigen. De geplande nieuwe Europese tarieven voor Amerikaanse goederen gaan niet door, en voor het einde van het jaar moet de handelsrelatie weer genormaliseerd zijn.
Lees verder

Verstappen snelste in laatste training voor GP Monaco
Max Verstappen heeft in de laatste training voor de Grote Prijs van Monaco de beste tijd neergezet. Dat meldt het ANP. De Nederlandse Formule 1-coureur klokte 1.11,294.
Lees verder

'Migratie zou een oplossing kunnen zijn voor vergrijzende landen'
Terwijl het aantal bootvluchtelingen uit Afrika weer toeneemt, heeft Europa nog steeds geen immigratiebeleid. Maar als het onderwerp wordt ontdaan van emoties, zijn er best oplossingen voor, denkt voormalig VN-medewerker Fardau Procee. Ze was te gast bij Boekestijn en De Wijk.
Lees verder

Verstappen wint Grand Prix van Monaco
Max Verstappen heeft met winst van de Grand Prix van Monaco de leiding genomen in het WK-klassement in de Formule 1. Verstappen nam de eerste plaats in het WK over van titelverdediger Lewis Hamilton, die niet verder kwam dan de zevende plek.
Lees verder

Van 't Wout stopt tijdelijk wegens burnout
Demissionair minister Bas van 't Wout (Economische Zaken en Klimaat) heeft last van een burnout en legt het werk voor minstens drie maanden neer. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag weten.
Lees verder

'Claim DeGiro gratis beleggen niet eerlijk'
De claim van online broker DeGiro dat beleggen gratis is, of tegen een heel laag tarief kan, is niet correct en schaadt een gelijk speelveld, meent Saskia Klep, directeur van BinckBank in Nederland. Het geld moet uiteindelijk toch ergens verdiend worden, zegt ze in BNR Zakendoen. 'En ik denk dat...
Lees verder

Economen: consument moet dieper in de buidel tasten ná corona
De prijzen van allerlei diensten en goederen gaan flink stijgen als de coronapandemie eenmaal achter de rug is. Omdat de vraag dan fors toe zal nemen, er schaarste aan bepaalde producten is én omdat bedrijven een slecht jaar goed moeten maken, moet de consument dieper in de buidel tasten. Dat...
Lees verder

EU vraagt vliegmaatschappijen luchtruim Belarus te mijden
De Europese Unie vraagt alle luchtvaartmaatschappijen in de Europese Unie om niet langer over Belarus te vliegen. De EU sluit verder haar luchtruim voor Belarussische vliegmaatschappijen, hebben de leiders van de 27 EU-lidstaten maandagavond afgesproken.
Lees verder

Amerikaanse minister in Israël voor wapenstilstand
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Blinken, praat vandaag in Israël met Israëlische regering én met Palestijnse leiders. Doel is om het het huidige staakt-het-vuren om te zetten in een langdurige wapenstilstand.
Lees verder

AfD duikt mogelijk extreemrechtse hoek in
De grootste oppositiepartij uit de Duitse Bondsdag, de uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD), presenteert vanmiddag hun lijsttrekkersduo. De kans bestaat dat de partij nog verder richting richting extreemrechts schuift.
Lees verder