maandag 31 mei 2021

Emerce E-Commerce: ‘Bied zoveel mogelijk betaalmethoden aan’

EMERCE
Emerce E-Commerce: 'Bied zoveel mogelijk betaalmethoden aan'
Bied klanten zo veel mogelijk betaalmethoden aan. Dat is de boodschap van Stefanie Richheimer, VP West-Europa bij Mollie, en Michiel Kroeks, CEO van digital agency 4NG bij Emerce E-Commerce. Ze komen met tips die je vandaag nog kunt toepassen voor online betalingen.
Lees verder

OpenAI opent fonds van 100 miljoen
Het Amerikaanse onderzoekslaboratorium OpenAI begint een investeringsfonds voor start-ups met honderd miljoen dollar.
Lees verder

WhatsApp trekt maatregelen privacyvoorwaarden alsnog in
Het alom bekritiseerde privacybeleid van WhatsApp lijkt op een grote mislukking uit te draaien: moeder Facebook heeft besloten om gebruikers die niet akkoord gaan met de nieuwe privacyvoorwaarden niet te beknotten.
Lees verder

Boete voor telecombedrijf Voys voorlopig van tafel
De rechter heeft telecombedrijf Voys, leverancier van VoiP diensten, in het gelijk gesteld in de rechtszaak tegen het Agentschap Telecom. De toezichthouder had Voys in 2019 een boete opgelegd voor het niet willen delen van klantgegevens.
Lees verder

Infographic: Nederlanders kiezen nog steeds simpel te kraken wachtwoord
Wachtwoorden als '123456', 'welkom' en 'wachtwoord' zijn onverminderd populair onder Nederlandse internetgebruikers. Datt blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl, dat wachtwoorddata gekoppeld aan bijna 10 miljoen emailadressen met een .nl-extensie analyseerde.
Lees verder

Apple en de race om de zelfrijdende auto
Het ziet er naar uit dat Apple binnen drie jaar een eigen zelfrijdende elektrische auto op de weg heeft. Een technisch hoogstandje zal de Apple Car zeker worden: niet veel bedrijven kunnen hun expertise op het gebied van batterijen, software en design immers combineren met schier onbeperkte financiële middelen. Maar Apple betreedt ook een markt die nu al enorm concurrerend belooft te worden. Waar zowel alle automerken als techpartijen als Bytedance (TikTok) en Tencent een graantje mee willen pikken.
Lees verder

Flitsbezorger van boodschappen Getir start in Nederland
Het Turkse Getir, naar eigen zeggen 's werelds eerste flitsbezorger van boodschappen, opende dit weekend officieel de deuren in Amsterdam. Vier maanden geleden is het bedrijf begonnen in Londen.
Lees verder

EU verscherpt regels voor internationale onlinehandel, Chinese pakketjes fors duurder
De EU voert nieuwe regels in voor online winkelen, waardoor de meerderheid van de Chinese pakketten belastbaar zal worden. Ook moeten Chinese detailhandelaren Europese vertegenwoordigers benoemen.
Lees verder

Online omzet in april bijna 19 procent hoger
De online omzet was in april 18,6 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 17,8 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet normaal gesproken een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 19,4 procent, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder