maandag 17 mei 2021

Elon Musk zorgt opnieuw voor scherpe daling Bitcoin

EMERCE
Elon Musk zorgt opnieuw voor scherpe daling Bitcoin
Bitcoin is zondag wederom sterk gedaald en opnieuw is Tesla-CEO Elon Musk de oorzaak. Hij suggereerde dat zijn bedrijf de rest van zijn bitcoinbezit heeft verkocht of wil gaan verkopen. De koers is afgelopen etmaal ruim 10 procent gedaald naar ruim 43.000 dollar.
Lees verder

Nieuw ontwerp voor Google Pixel
Google zou van plan zijn om zijn volgende generatie Pixel smartphones een heel nieuw uiterlijk te geven.
Lees verder

Google toont morgen volledig nieuw ontworpen Android
Google toont morgenavond op zijn ontwikkelaarscongres I/O naar verluidt een volledig nieuw ontwerp van zijn Android syteemsoftware. Android 12 belooft de grootste update sinds Lollipop te worden.
Lees verder

Hackers achter cyberaanval op oliepijpleiding gooien handdoek in de ring
De Russische hackersggroep DarkSide, volgens de FBI verantwoordelijk voor de ransomaanval op het oliebedrijf Colonial Pipeline, staakt naar eigen zeggen zijn activiteiten. President Biden beloofde donderdag dat de Verenigde Staten de operaties van DarkSide zou verstoren.
Lees verder

Albert Heijn en bol.com doen proef pakketautomaat
Vijf Albert Heijns krijgen pakketautomaten van PostNL geïnstalleerd voor bezorgingen van bol.com die klanten in de supermarkt willen afhalen.
Lees verder

Eerste editie online NPO Innovatie Festival
De Nederlandse mediawereld maakt zich op voor het eerste NPO Innovatie Festival. Een online festival op 3 juni aanstaande, waar de NPO samen met omroepen, mediabedrijven en sprekers terugblikken én vooruitkijken op tal van innovaties bij de publieke omroep.
Lees verder

Amazon breidt uit in Catalonië
Amazon blijft zijn aanwezigheid in Catalonië uitbreiden. De e-commercegigant heeft drie logistieke centra voor het gebied aangekondigd.
Lees verder

Belgische politiek bezorgd om Alibaba Luik
In België dringt het besef door dat de logistieke hub die Alibaba in Luik bouwt met de opening daarvan tegelijk de deuren open zet voor personele bewegingen van spionnen en onbedoelde datastromen. De politiek uit zijn zorgen.
Lees verder

eBay verbiedt verkoop hentai en andere seksueel getinte content
Veilinghuis eBay verbiedt vanaf 15 juni de verkoop van de meeste 'seksueel expliciete materialen'. Dat omvat anime, strips, boeken, films, animatie, manga, hentai en yaoi. De categorie Adult Only gaat verdwijnen.
Lees verder