maandag 3 mei 2021

Dogecoin: Van zeepbel naar potentieel betaalmiddel

EMERCE
Dogecoin: Van zeepbel naar potentieel betaalmiddel
De waarde van de Dogecoin, een alternatieve bitcoin, is de afgelopen week verder gestegen. De totale marktwaarde bedroeg 50 miljard dollar. Dat is meer dan Ford Motor of Marriott waard zijn. Opmerkelijk want de Dogecoin begon ooit in 2013 als grap en verwijst naar de Doge meme (Shiba Inu-hond).
Lees verder

Bol.com moet leverancier alsnog betalen ondanks fraude
Bol.com moet alsnog ruim 745.000 euro betalen aan een leverancier die was gehackt, zo heeft de rechter bepaald. Ook de advocaatkosten zijn voor rekening van bol.com.
Lees verder

KPN wijst overnamebod EQT op voorhand af
KPN heeft het overnamebod van EQT/Stonepeak geweigerd, zo meldt het bedrijf zondag. Het is de eerste keer dat het telecombedrijf reageert op verhalen rond de overname. Ook een bod door KKR is afgewezen.
Lees verder

Emerce Crossborder: 'Crossborder groeit procentueel harder dan lokaal'
Crossborder e-commerce groeit procentueel harder dan lokaal. Dat vertelt Thiemo van Spellen, Chief Commercial Officer (CCO), van bezorger DPD, op Emerce Crossborder, een serie presentaties die vanaf vandaag te bekijken is. DPD voert nu al vier jaar de Eshop Barometer uit in verschillende Europese landen. Daaruit blijkt dat 62 procent wel eens bestelt bij buitenlandse webwinkels en 60 procent doet dat bij Chinese sites. De belangrijkste redenen om over de grens te kopen is de beschikbaarheid van bepaalde producten en de lagere prijs.
Lees verder

Europees Hof velt oordeel over navordering Amazon
De op een na hoogste rechtbank van Europa oordeelt 12 mei over het beroep dat Amazon heeft ingesteld tegen de betaling van 250 miljoen euro aan achterstallige belastingen aan Luxemburg.
Lees verder

Cryptomunt Ether breekt records
Cryptomunt ether heeft maandagochtend een nieuw record van 3017 dollar bereikt, drie keer zoveel waard als aan het begin van […]
Lees verder

Zonnescherm voor je laptop
Met je laptop in de felle zon werken is best lastig. Het lukt doorgaans wel door de helderheid van het scherm op te voeren, maar dan raakt de accu ook eerder leeg.
Lees verder

Bouw Amsterdam Logistic Cityhub gestart
Op vrijdag 30 april 2021 is de eerste paal in de grond geslagen van de eerste XXL logistieke stadshub met meerdere verdiepingen. Bouwbedrijf Vrolijk is verantwoordelijk voor de realisatie.
Lees verder

Oproep innovatieclusters: meer samenhang in investeringsbeleid
Innovatieve ecosystemen vormen dankzij hun kennispositie en exportpotentieel de kern van elke innovatiestrategie. Zij maken de grote transities mogelijk en leveren verdienvermogen voor heel Nederland. Ons land heeft enkele van 's werelds beste innovatieclusters in huis. Daarom wordt het tijd dat de Nederlandse overheid het innovatiebeleid hierop gaat afstemmen, vinden vier economic boards.
Lees verder