dinsdag 11 mei 2021

De digitale kloof overbruggen in Mombasa

De digitale kloof overbruggen in Mombasa

Jonge Kenianen die zich ontwikkelen tot technologie-ondernemer. In de Keniaanse havenstad Mombasa wordt die kans gegrepen via Boost.

Boost is een samenwerking tussen Close the Gap Kenya, de Keniaanse overheidsorganisatie National Industrial Training Authority (NITA), en de Nederlandse partijen MDF, Crosswise Works en Goodup. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt Boost vanuit de SDG Partnerschapsfaciliteit.

Lees verder

Vragen over de Gecombineerde opgave?

Heeft u de Gecombineerde opgave al gedaan? Dit kan nog tot en met 15 mei. U vindt veel informatie op onze website. Kunt u de informatie die u zoekt niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Lees verder

"Ons doel is de werkgelegenheid en leefbaarheid te verbeteren"

Zuidoost-Drenthe is een zogeheten krimpregio. Jongeren vertrekken waardoor de sociale en economische vitaliteit onder druk staat. Hoe kunnen overheden deze gebieden helpen ontwikkelen? Gerard Meijers is gebiedscoördinator bij de provincie voor de ontwikkeling van Zuidoost-Drenthe. "Er lopen verschillende programma's om deze regio te versterken."

Lees verder

"We delen slimme digitale tools met andere steden"

Amsterdam loopt samen met enkele andere Europese steden voorop in de ontwikkeling van digitale tools, bijvoorbeeld om verkeersstromen te managen, afval op te halen of het waterpeil in de gaten te houden. Andere steden kunnen deze oplossingen ook goed gebruiken. In het Interreg-project SCORE komen vraag en aanbod online bijeen.

Lees verder

"Apeldoorners repareren hun elektronica zelf door project Sharepair"

Nederlanders produceren jaarlijks gemiddeld 23 kg aan elektronisch afval. Apeldoorn gaat de strijd aan tegen deze snel groeiende afvalstroom door reparatie te stimuleren en makkelijker te maken. Met het Interreg-project Sharepair werkt de gemeente hiervoor samen met steden en universiteiten in Noordwest-Europa.

Lees verder