maandag 31 mei 2021

Blog: Al 25 jaar lang de ogen & oren voor de Nederlandse ondernemer in het buitenland

Blog: Al 25 jaar lang de ogen & oren voor de Nederlandse ondernemer in het buitenland

Blog van Jisse Kranen, coördinator van het NBSO-netwerk bij RVO

Lees verder

"We merkten dat in veel landen vraag is naar energiezuinige extrusiemachines"

Het familiebedrijf MEAF Machines uit Yerseke ontwikkelde een extrusiemachine die een hele stap uit het recyclingproces haalt van PET-plastic. Het kreeg hiervoor subsidie uit de regeling DEI+ CE.

Extruderen is het persen van een vervormbaar materiaal in een vorm. "Het innovatieproject dat wij met de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie+ Circulaire Economie (DEI+ CE) uitvoerden, was voor extrusiemachines die thermovormfolies maken. Dit zijn folies voor voedselverpakkingen. We persen het kunststof eerst in een vorm en dan vormen we het verder met een thermomachine."

Lees verder

"Energieonderzoek is onmisbaar voor het verlagen van CO₂-uitstoot en energieverbruik"

Bedrijven zijn vaak niet op de hoogte van de voordelen van efficiënte elektrische aandrijfsystemen. Met een energie-audit krijgen ondernemers meer inzicht in het energieverbruik van de elektrische aandrijfsystemen.

Lees verder

Storing bij aanvraag TVL Q1 Starters

Vanochtend (maandag 31 mei, 9.00 uur) is de TVL Q1 2021 Startende ondernemingen geopend. Vanwege een technische storing kan het zijn dat aanvragers een foutmelding krijgen.

Lees verder

Hoe de duindoornplant helpt bij het verduurzamen van de leerlooierij

De leerindustrie verduurzamen van begin tot eind... dat is de ambitieuze missie van het bedrijf Smit & Zoon. Ze doen dat met hulp van de duindoornplant. "We ontwikkelen een duurzaam, plantaardig alternatief voor looistoffen én pakken sociale en ecologische vraagstukken in de hele keten aan."

Lees verder