woensdag 19 mei 2021

ACM start marktstudie naar clouddiensten

EMERCE
ACM start marktstudie naar clouddiensten
Waakhond ACM gaat onderzoeken of de markt voor clouddiensten goed werkt voor mensen en bedrijven in Nederland. De eerste fase van het onderzoek is gericht op kennisvergaring.
Lees verder

Baidu verkoopt meer advertenties
Het Chinese zoekbedrijf Baidu meldt dinsdag een stijging van de kwartaalomzet met 25 procent, grotendeels dankzij een hogere advertentieverkoop advertenties op zijn belangrijkste zoek- en videostreamingplatforms.
Lees verder

DPG Media verkoopt huis-aan-huiskranten
DPG Media verkoopt (het merendeel van) haar huis-aan-huiskranten aan verschillende lokale uitgeverijen, waaronder Rodi Media, Kontakt Mediapartners, Em. de Jong/Telstar Mediagroep.
Lees verder

T-Mobile brengt 5G-netwerk over 700MHz naar Noordzee
T-Mobile Nederland heeft deelgenomen aan de veiling van de 700MHz frequentieband in het Noordzeegebied. Hiermee biedt T-Mobile naar eigen zeggen als enige aanbieder in het drukste en meest bevaren gebied van de Noordzee via de 700MHz toegang tot het 5G-netwerk.
Lees verder

CoronaMelder nauwkeuriger door nieuwe versie framework
Vanaf deze week gebruikt CoronaMelder een nieuwe versie van het Google Apple Exposure Notification (GAEN) framework. Hierdoor zou de app nauwkeuriger moeten zijn in het sturen van besmettingsmeldingen.
Lees verder

Politie houdt nepbezorger aan
Zeker tien gedupeerde bejaarde slachtoffers en een schadebedrag van tienduizenden euro's. Dat is de voorlopige balans die het zogeheten cyberteam van de districtsrecherche de Baronie in Breda opmaakt in de zaak tegen een 17-jarige Amsterdammer.
Lees verder

Google I/O: al ruim 3 miljard Android apparaten
Er zijn inmiddels 3 miljard Android apparaten wereldwijd. Dat vertelde Google vandaag bij de presentatie van zijn nieuwste Android ontwerp voor Android 12 en Chrome OS, Material You. Het ontwerp kan vergaand gepersonaliseerd worden, qua kleur, maar ook qua kaders.
Lees verder

Microsoft stopt definitief met Chrome OS kloon
Microsoft heeft vanavond bevestigd dat Windows 10X, een concurrent van ChromeOS, niet meer wordt uitgebracht. In een toelichting op de vandaag verschenen Windows May 2021 Update schrijft het bedrijf dat de technologie zal worden geïntegreerd in de volwaardige versie van Windows.
Lees verder

50.000 nieuwe Belgische webwinkels
Volgens handelsfederatie Comeos zijn er vorig jaar 20.000 Belgische webwinkels bijgekomen. Er zijn nu bijna 50.000 online shops met een Belgisch btw-nummer.
Lees verder