vrijdag 30 april 2021

Vakantiegeld blok aan been voor veel werkgevers

Vakantiegeld blok aan been voor veel werkgevers
Werkgevers die het moeilijk hebben door de coronacrisis vragen zich af hoe zij in vredesnaam vakantiegeld moeten uitbetalen aan hun werknemers. In sommige gevallen is zelfs al tegen werknemers gezegd dat ze het vakantiegeld voorlopig niet krijgen, blijkt uit een rondvraag van BNR.
Lees verder

Tweede Kamer ruimer geïnformeerd
De Tweede Kamer krijgt in het vervolg meer informatie van het kabinet. Ook stukken van ambtenaren worden straks gedeeld. Dat is de uitkomst van het debat over de notulen van de ministerraad dat tot middernacht doorging.
Lees verder

Situatie in India steeds nijpender
De coronasituatie in India blijft buitengewoon zorgwekkend. Gisteren werden er 380.000 besmettingen geregistreerd, een nieuw record. Waarschijnlijk is dat nog maar het topje van de ijsberg. Intussen komt er wel hulp uit het buitenland, maar dat is nog altijd niet genoeg.
Lees verder

Yarden opnieuw in de problemen
Weer financiële problemen voor uitvaartverzekeraar Yarden. De buffers van de verzekeraar zijn verdampt door grote verliezen op de obligatiemarkt. Yarden is nu met spoed op zoek naar een nieuwe eigenaar, schrijft het FD, om te voorkomen dat de ruim 1 miljoen verzekerden opnieuw gekort worden op hun...
Lees verder

Hans van Baalen (VVD) overleden
VVD-politicus Hans van Baalen is in een ziekenhuis in Rotterdam overleden na een kort ziekbed. Dat heeft een woordvoerder van de familie gemeld aan het ANP. Hij was 60 jaar.
Lees verder

Europese Commissie: Apple misbruikt macht op muziekstreamingmarkt
Apple hindert zijn concurrenten op de muziekstreamingmarkt door te eisen dat zij gebruik maken van Apple's eigen betalingssysteem. Dat concludeert de Europese commissie.
Lees verder

Komt Rutte IV er dan toch?
Informateur Herman Tjeenk Willink heeft zijn eindverslag gepresenteerd aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp. We lopen het door met politiek verslaggever Thomas van Groningen.
Lees verder

Zorg vraagt om nationaal herstelplan
Er moet een nationaal herstelplan komen voor het zorgpersoneel. Daarvoor pleiten beroepsverenigingen van artsen en verpleegkundigen, schrijft het AD. Er staat namelijk een berg inhaalzorg te wachten.
Lees verder

Herstelplan EU: marshallplan voor Italië, geen prioriteit voor Nederland
Vandaag is de laatste dag dat EU-landen een bestedingsplan kunnen indienen voor het herstelfonds van de Europese Unie. In totaal wordt er 800 miljard euro uitgetrokken voor het fonds. Terwijl andere landen hun plan al hebben ingediend lijkt het Nederlandse kabinet nog niet bezig met een plan.
Lees verder

Europese Commissie: Apple hindert concurrentie op muziekstreamingmarkt
De Europese Commissie neemt Juridische stappen tegen Apple. De techgigant wordt ervan beschuldigd misbruik te maken van zijn machtspositie via de App Store. Het gaat daarbij specifiek om de distributie van muziekapps. De makers moeten onder meer verplicht het betalingssysteem van Apple gebruiken....
Lees verder

Lareb wil meer onderzoek bijwerkingen AstraZeneca-vaccin
Bijwerkingencentrum Lareb vindt dat er meer onderzoek naar trombose en embolieën na coronavaccinaties nodig is. Lareb kreeg tot en met 14 april 399 meldingen van trombose of embolieën na coronaprikken binnen, op bijna 4 miljoen toegediende vaccins. In de groep die geprikt was met AstraZeneca is het...
Lees verder

Nederlanders bezorgd over huizenmarkt
Veel Nederlanders maken zich zorgen over de huizenmarkt. De helft vindt het nu een slecht moment om een woning te kopen, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Maar één op de 7 vindt het wel een goede tijd om op woningjacht te gaan. Dat was voor het laatst in 2008. Volgens Hans André de la...
Lees verder