maandag 26 april 2021

Resultaten PostNL fors hoger in eerste kwartaal

Resultaten PostNL fors hoger in eerste kwartaal
PostNL heeft een beter kwartaal dan verwacht gedraaid, zo blijkt uit voorlopige cijfers. De resultaten van 50 miljoen beter dan verwacht als gevolg van het effect van de lockdown, die langer duurt dan werd aangenomen.
Lees verder

VanMoof maakt opladen makkelijker
Nationale trots VanMoof heeft een uitneembare PowerBank aangekondigd die riders tot wel 100 kilometer extra bereik geeft op hun VanMoof S3 of X3.
Lees verder

Merendeel verkopers geeft Amazon een dikke onvoldoende
Tachtig procent van de professionele verkopers op Amazon in Duitsland ziet geen spoor van een serieuze werkrelatie met het platform. De meesten ervaren zelfs hinder en tegenwerking, aldus een enquete onder duizend respondenten voor de Duitse tegenhanger van Thuiswinkel.org.
Lees verder

Geheimzinnige datareus heeft al 80 hectare grond gekocht in Zeewolde
De Amerikaanse datagigant die zich in Zeewolde wil vestigen heeft de helft van de benodigde grond al in zijn bezit. Dat meldt De Stentor. Het nog altijd onbeken
Lees verder

Lebara Sim Only nu ook voor ondernemers
Ook zelfstandig ondernemers kunnen nu bellen en internetten tegen Sim Only-tarieven. Telecomaanbieder Lebara biedt vanaf heden haar Sim Only abonnementen ook aan voor zelfstandig ondernemers.
Lees verder

Eerste overname Intracto Group op Scandinavische markt
De overname van fullservice digitaal bureau Stendahls uit Göteborg is voor Intracto Group de eerste overname buiten de thuismarkt Benelux. Komende kwartalen zullen er meer aankopen in deze noordelijke regio plaatsvinden.
Lees verder

Prijsvrij.nl wil winkels D-Reizen overnemen
Prijsvrij.nl wil volgens Het Financieele Dagblad een bod doen op de helft van de winkels van de failliete keten D-Reizen. Die 130 zouden dan onder hun eigen naam door blijven gaan.
Lees verder

Google gaat geen nieuwe datacenters meer in Nederland bouwen door bestuurlijke onrust
Een forse tegenvaller voor de gemeente Hollandse Kroon. Google ziet af van de bouw van nog drie grote datacenters in Middenmeer. Dat laat het bedrijf weten aan het Noordhollands Dagblad. Google gaat ook geen hyperscale datacenters meer in andere delen van Nederland bouwen.
Lees verder

Ministerraad akkoord met het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg
De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Ark voor Medische Zorg ingestemd met het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Het doel van de wet is het stap voor stap verplicht elektronisch uitwisselen van medische gegevens tussen zorgverleners. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Tweede Kamer.
Lees verder