woensdag 14 april 2021

Overheid vraagt uw mening over regeling voor meer schone wegvoertuigen

Overheid vraagt uw mening over regeling voor meer schone wegvoertuigen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) bereidt een regeling voor om de aanbesteding van schone en energiezuinige wegvoertuigen te bevorderen. Zij vraagt hierover uw mening.

Lees verder

"Er is nog veel nodig voor een grote stap naar uitstootvrij transport in 2025"

Albert Heijn heeft de ambitie om in 2025 al haar winkels in Nederland zo slim, schoon en stil mogelijk te bevoorraden. Het gaat hier om de supermarkten, Gall & Gall en Etos. Om in de stad volledig uitstootvrij te rijden, wil de keten samen met haar transporteurs voor een groot deel volledig uitstootvrije voertuigen inzetten voor de winkeldistributie.

Lees verder

Online themasessie Stikstof bij woningbouw

Het programma Stedelijke Transformatie organiseert in samenwerking met het Expertteam Woningbouw op 12 mei 2021 een online themasessie over hoe om te gaan met stikstof bij woningbouw.

Lees verder

"Elke gemeente zou een voedselregisseur moeten hebben"

Stadslandbouw is booming. Het is een steeds belangrijker antwoord op de zoektocht naar nieuwe voedselsystemen. Initiatiefnemers gebruiken onbenutte stukjes land en parken voor voedselteelt. Maar hoe ga je daarmee om als gemeente?

Jean Eigeman van Kennisplatform Stadslandbouw Nederland: "Het is de taak van een gemeente om te zorgen voor een groene gezonde stad en initiatieven van inwoners kunnen daarin een hartstikke goede rol spelen."

Lees verder

De EPBD-richtlijn aan de hand van 4 infographics

De richtlijn Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) is herzien.

Lees verder