dinsdag 6 april 2021

Oracle: cookieloos Chrome is een farce

Oracle: cookieloos Chrome is een farce
"Bordeeleigenaar Google wil lid worden van het koor". Zo omschrijft lobbyist Ken Glueck van Oracle Googles nieuwe reclamemachine FLoC in browser Chrome.
Lees verder

'Open Finance biedt kansen, mits klant beheer krijgt over eigen data'
Open Finance kan – mits met voldoende waarborgen omgeven en door de consument gewenst – aanzienlijke voordelen opleveren voor het financiële welzijn van de consument. Het combineren van financiële data kan een beter inzicht opleveren in de financiële situatie van klanten. Dit staat in het paper Naar data-gedreven digital finance - Keuzes voor een Open Finance framework dat de Nederlandse Vereniging van Banken heeft gepubliceerd.
Lees verder

Ook Google blijft weg van Mobile World Congress
Na onder meer Ericsson en Nokia annuleert Google ook zijn deelname aan het Mobile World Congress in juni. Google wil alleen virtueel meedoen vanwege corona.
Lees verder

United bouwt eerste tier IV datacenter van België
Antwerpen krijgt de primeur van een eerste tier IV datacenter. Die klassering garandeert de hoogste vorm van beveiliging bij een incident.
Lees verder

Gelderland zet half miljoen opzij voor esports
De provincie Gelderland heeft groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een ambitieus esportsproject. Een ruime meerderheid stemde tijdens vergadering van de Provinciale Staten in met de ontwikkeling van Esportshub Gelderland.
Lees verder

Infographic: Ruim 3,5 miljoen Nederlanders overwegen te investeren in Bitcoin
Zo'n 700.000 Nederlanders hebben bitcoins. Hiervan is liefst 62 procent het afgelopen jaar pas ingestapt en de helft geeft aan minimaal 1000 euro (gelijk aan 0,020 Bitcoin) te hebben geïnvesteerd.
Lees verder

Synthetische media: de positieve businesscases van deepfakes
Van geinige face swaps tot bedrieglijke nepvideo's van politici. Deepfaketechnologie ziet vooral aandacht op zich gericht door humor of angstscenario's. Synthetische media, zoals het bredere veld genoemd wordt, maken echter ook nieuwe, positieve businessmodellen mogelijk. Zo verandert het al de manier waarop stilstaand en bewegend beeld worden geproduceerd.
Lees verder

533 miljoen persoonlijke gegevens van Facebook-gebruikers liggen op straat
Een hacker heeft zaterdag de telefoonnummers en persoonlijke gegevens van honderden miljoenen Facebook-gebruikers op internet gezet, waaronder 5,6 miljoen Nederlanders en 3,1 miljoen Belgen.
Lees verder

'China koploper met ontwikkelingen blockchain'
De ontwikkeling en toepassing rondom blockchains is in China het verst gevorderd, vergeleken met andere landen en continenten.
Lees verder