dinsdag 6 april 2021

New York start met vaccineren 16-plussers

New York start met vaccineren 16-plussers
Waar de meeste Nederlanders nog moeten wachten op een vaccin, kunnen vanaf vandaag alle New Yorkers boven de 16 jaar zich melden voor een coronavaccin. Daarmee loopt de stad ruim een maand voor op het toch al snelle Amerikaanse vaccinatieschema.
Lees verder

'Klaas Dijkhoff wordt geen premier'
Klaas Dijkhoff, de voormalig fractievoorzitter van de VVD, gaat Rutte niet opvolgen als premier, melden Haagse bronnen aan BNR. De VVD steunt leider Mark Rutte, maar zoekt intussen ook een mogelijke opvolger.
Lees verder

Grote bedrijven beloven fossielvrij wagenpark in 2025
De wagenparken van 37 grote bedrijven moeten in 2025 fossielvrij zijn. Dat beloven de CEO's van de bedrijven die verenigd zijn in de Coalitie Anders Reizen.
Lees verder

Duits voorstel voor 'overbruggingslockdown' is politiek opportunisme
CDU-voorzitter en minister-president van Nordrhein-Westfalen Armin Laschet wil nog deze week met deelstaatleiders en Merkel om de tafel. Laschet wil een 'overbruggingslockdown' tot het Duitse vaccinatieprogramma op stoom is.
Lees verder

Streefgetal vaccinaties afgelopen week wél gehaald
Afgelopen week zijn in Nederland ruim 440.000 mensen gevaccineerd tegen het coronavirus, veel meer dan de 280.000 prikken van de week ervoor en ook meer dan het streefgetal van 400.000 prikken, dat wel naar beneden bijgesteld moest worden.
Lees verder

Fractievoorzitters zoeken naar nieuwe informateur
Na de complete clusterfuck van de formatie afgelopen week, wordt er vandaag geprobeerd om de boel weer vlot te trekken. De zeventien fractievoorzitters in de Tweede Kamer komen vandaag bijeen om een profielschets te maken voor een nieuwe informateur.
Lees verder

Marcel Levi: Gevoel van urgentie vaccineren lijkt te ontbreken
Marcel Levi begrijpt weinig van de strategie in Nederland op het gebied van de coronavaccianties. De voormalig directeur van zeven ziekenhuizen in Londen en inmiddels voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) merkt op dat het gevoel van urgentie ontbreekt bij...
Lees verder

Frankrijk laat Nederlands aandeel Air France-KLM verwateren met extra miljardensteun
De Europese Commissie is onder voorwaarden akkoord met maximaal 4 miljard euro aan extra steun voor Air France, onderdeel van Air France-KLM. In ruil voor de steun om het eigen vermogen van de Franse luchtvaartmaatschappij te versterken, moet Air France onder andere een aantal start- en...
Lees verder

D-reizen failliet verklaard door rechter
Voor reisbureau D-reizen is het doek gevallen. Het moederbedrijf D-rt Groep is door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard.
Lees verder

Amerika wil mondiaal minimumtarief bedrijfsbelasting
De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen pleit voor een wereldwijd minimum belastingtarief voor alle ondernemingen. Dit moet voorkomen dat bedrijven naar plekken verhuizen waar ze minder belasting hoeven te betalen. Dat zei ze in haar eerste grote toespraak sinds haar aantreden eind...
Lees verder

Herman Tjeenk Willink (PvdA) voorgedragen als informateur
De Tweede Kamer wil Herman Tjeenk Willink dinsdag aanwijzen als informateur om de vastgelopen kabinetsformatie vlot te trekken. De PvdA'er moet gaan uitzoeken welke partijen samen een kabinet willen gaan vormen. Dat werd duidelijk na overleg van de zeventien partijleiders met Kamervoorzitter...
Lees verder

Kabinet komt met breed openingsplan
Het kabinet komt met een breed openingsplan voor de Nederlandse samenleving. Dat werd net bekend na afloop van het Veiligheidsberaad. Het kabinet start deze maand nog met proeven met toegangstesten, om bezoek aan plekken zoals musea en dierentuinen en sportgelegenheden weer mogelijk te maken.
Lees verder