woensdag 28 april 2021

‘Nationaal plan nodig voor de lokale economie’

'Nationaal plan nodig voor de lokale economie'
De vitaliteit van dorpen en steden staat op het spel door de groeiende winkelleegstand. Koninklijke INretail pleit in een brief aan de politiek en de informateur voor een landelijke visie en nationaal beleid om het tij te keren.
Lees verder

Emerce100: de beste bedrijven in e-business 2021
Vandaag verschijnt de zestiende editie van Emerce100, een speciale jaarlijkse uitgave van Emerce. Hier geven we weer hoe beslissers uit de online industrie de prestaties beoordelen van dienstenleveranciers, verdeeld over tientallen categorieën.
Lees verder

Samsung met compact toetsenbord
Samsung brengt met de Smart Keyboard Trio 500 een slank en lichtgewicht toetsenbord op de markt. Je kunt het makkelijk in de tas laten glijden om overal mee naartoe te nemen en tegelijkertijd zijn de toetsen ongeveer net zo groot als op een standaard toetsenbord.
Lees verder

'EU komt met concurrentieklacht tegen Apple'
De Europese Commissie lijkt werk te gaan maken van het vermeende machtsmisbruik van Apple. Volgens de Financial Times komt Brussel nog deze week met formele beschuldigingen aan het adres van het Amerikaanse bedrijf.
Lees verder

OnlyFans verwerkte 1,6 miljard euro abonnementsgeld
De digitale abonnementendienst OnlyFans, populair in de eroticabranche, verwerkte vorig jaar voor 1,6 miljard euro aan abonnementsgelden voor zijn klanten. Het bedrijf zoekt expansie op het Europese vastland.
Lees verder

Lyft stoot activiteiten autonoom rijden af
Lyft is het volgende bedrijf dat de ontwikkeling van autonome voertuigen afstoot. Toyota neemt de afdeling over voor 550 miljoen dollar.
Lees verder

Amazon breidt garagebezorgingen uit
Amazon breidt zijn In-Garage Grocery Delivery, oftewel bezorgingen in garages, uit naar 5000 Amerikaanse steden.
Lees verder

Sony verkocht 7,8 miljoen exemplaren van PlayStation 5
Sony heeft 7,8 miljoen exemplaren van PlayStation5 verkocht, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van het Japanse bedrijf. De afgelopen drie maanden gingen er alleen al 3,3 miljoen consoles over de toonbank.
Lees verder

Endeit Capital lanceert investeringsfonds van €250 miljoen voor Europees techleiderschap
De Nederlands-Duitse participatiemaatschappij Endeit Capital steekt de komende jaren 250 miljoen euro in wat het noemt het 'digitale leiderschap van Europa'. Endeit heeft het kapitaal voor zijn derde en grootste fonds in een recordtijd opgehaald.
Lees verder