dinsdag 20 april 2021

Masterclass Energiebesparing Dataservers

Masterclass Energiebesparing Dataservers

Een coalitie van bedrijven en overheden onderzocht het energieverbruik van dataservers. Uit dit project LEAP (Lower Energy Acceleration Program) blijkt dat ondernemers 10% energie besparen door de servers in de 'spaarstand' te laten draaien. In een handleiding, de zogenoemde Happy Flow Manual, staat hoe bedrijven dit zelf kunnen instellen. Tijdens de eenmalige online Masterclass Energiebesparing Dataservers op 11 mei geeft de LEAP-coalitie hier een toelichting op.

Lees verder

Online sessie Durf te vragen, bescherm uw idee (8 juni,11:30 uur)

Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze 'Durf te vragen'-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor uw vraagstuk.

Tijdens de bijeenkomsten kunt u uw vragen stellen aan de aanwezige experts van Octrooicentrum Nederland en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).

Lees verder

Kick-Off Virtuele sessies Zakendoen in Noord-Sumatra

Bent u actief in Indonesië en wilt u meer weten over zakendoen in de Indonesische provincie Noord-Sumatra? Dan mag u de serie virtuele focussessies van de Nederlandse ambassade in Jakarta niet missen. Meld u aan voor de kick-off op 28 april.

Lees verder

Webinar Gedragsverandering en verduurzaming - Hoe werkt het brein en hoe communiceer je effectief?

Een van de grootste belemmeringen om te verduurzamen zit in de gedragsverandering van organisaties en individuen. Tijd dus om anders te gaan denken en gebruik te maken van elkaars kennis. Want alleen samen komen we verder. 'Create the change!'en neem deel aan het webinar 'Gedragsverandering en verduurzaming - Hoe werkt het brein en hoe communiceer je effectief?' op woensdag 21 april 2021.

Lees verder

'Manufacturing: the future is circular' inspireert om circulair te ondernemen

Holland Circular Hotspot en het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) lanceerden op 8 april tijdens de InnovatieExpo de publicatie 'Manufacturing: the future is circular'.

Lees verder