vrijdag 30 april 2021

Kwartaalwinst Amazon verdrievoudigd, retailomzet nog maar 46%

EMERCE
Kwartaalwinst Amazon verdrievoudigd, retailomzet nog maar 46%
De nettowinst van Amazon is drie keer over de kop gegaan ten opzichte van het laatste coronavrije kwartaal in 2020. De omzet nam met 44 procent toe tot 109 miljard dollar. Nog maar 46 procent van de omzet haalt Amazon zelf uit retailactiviteiten. De rest is gerelateerd aan marktplaatsen en clouddiensten.
Lees verder

Eerste Belgische online platform voor kledingverhuur met abonnement
Het circulair digitaal kledingplatform Dressr biedt consumenten een abonnement op modeartikelen van onafhankelijke Belgische modelabels, waaronder het Brusselse Janue Brussels en het Antwerpse YNGR.
Lees verder

Online omzet in maart meer dan 68 procent hoger
De online omzet was in maart 68,3 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 50,5 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet normaal gesproken een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 91,4 procent, zo blijkt uit cijfers van CBS.
Lees verder

Proximus: meer klanten, meer glasvezel
Proximus Groep, de belangrijkste Belgische telecomaanbieder, start het jaar met 'aanhoudend commercieel succes', en versnelt zijn fiberuitrol.
Lees verder

Eerste bewoner 3D-betongeprint huis in Eindhoven krijgt de sleutel
De eerste Nederlandse woning van 3D-geprint beton krijgt vandaag de sleutel. Het Eindhovense huis, het eerste van vijf van 'Project Milestone', voldoet volledig aan alle strikte Nederlandse bouwvereisten.
Lees verder

KPN: bemoedigende trends in groei klantenbestand en omzetgroei
KPN heeft het afgelopen kwartaal 106.000 huishoudens aangesloten op glasvezel. Zelf wist het 47.000 nieuwe glasvezelklanten binnen te halen, maar er liepen ook veel breedbandklanten weg, waardoor er netto toch minder overbleven.
Lees verder

Oprichters United Wardrobe en Housing Anywhere investeren in Facebook Events-uitdager BASH
Sjuul Berden en Thijs Slijkhuis, mede-oprichters van United Wardrobe, en Niels van Deuren, oprichter van HousingAnywhere, investeren in startup BASH. Die haalt 360.000 op voor een nieuwe app voor organiseren van feestjes na corona.
Lees verder

Burgerverzet tegen wifi-tracking in Maassluis
Een inwoner van Maassluis registreerde de Mac-adressen van 54.000 smartphones en gaf ze door aan een opt out-register. Door de actie van de 'Robin 2,4Ghz Hood' worden al deze telefooneigenaren buiten de wifitracking van de gemeente gehouden.
Lees verder

Brandfield valt in Duitse handen
Brandfield, een webwinkel voor horloges en luxe accessoires, is overgenomen door zijn Duitse, sinds kort beursgenoteerde tegenhanger Fashionette.
Lees verder