donderdag 22 april 2021

‘Jaarabonnement telecom naar verwachting met 27 euro omhoog’

'Jaarabonnement telecom naar verwachting met 27 euro omhoog'
Consumenten kunnen dit jaar een gemiddelde prijsstijging van 27 euro verwachten bij de twee grootste internetaanbieders KPN en Ziggo. Naar verwachting verhoogt KPN de tarieven vanaf juli met 2,50 euro en Ziggo met 2 euro per maand, zo voorspelt Pricewise.
Lees verder

Go Sharing haalt 50 miljoen euro groeigeld op
Go Sharing, bekend van de elektrische huurscooters in de grote steden, ontvangt een investering van 50 miljoen euro. Het bedrijf wil uitbreiden naar elektrische fietsen en auto's en start operaties in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije.
Lees verder

'Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware'
De Nederlandse politie registreerde in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 3800 gevallen van cybercrime, bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Maar het werkelijke aantal incidenten ligt nog een stuk hoger, zegt IT- en securityprofessionals in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast. Zo was ruim de helft van de Nederlandse organisaties in het afgelopen jaar slachtoffer van gijzelsoftware.
Lees verder

TransIP verhoogt prijzen domeinnamen
Hostingaanbieder TransIP verhoogt de prijzen van de meeste unieke topleveldomeinen. De .nl-, .com- en .net-domeinen vallen buiten de boot, maar voor domeinnamen die eindigen op bijvoorbeeld .space of .shop moet meer worden betaald.
Lees verder

Google straft 100.000 kwaadwillende ontwikkelaars
Google heeft vorig jaar zeker 100.000 kwaadwillende appontwikkelaars een ban gegeven. Zij kunnen geen apps meer in de Android Play Store plaatsen.
Lees verder

Uber Eats zoekt confrontatie Just Eat Takeaway in Duitsland
Uber neemt de handschoen op tegen Just Eat Takeaway in Duitsland. Binnenkort lanceren de Amerikanen daar Uber Eats om het monopolie van het Nederlands-Britse concern te beëindigen. Hoofd Bezorging Pierre-Dimitri Gore-Coty zet de eerste fietsers in in Berlijn.
Lees verder

Tencent, Prosus, Endeit steken 67 miljoen euro in BUX
Een groep grote internationale investeerders steekt tachtig miljoen dollar, of: 67 miljoen euro, in de Nederlandse beleggingsapp BUX. Het bedrijf maakt bekend dat CEO Nick Bortot operationeel terugtreedt en de leiding overdraagt aan zijn COO Yorick Naeff.
Lees verder

Weinig interesse eerste sessie vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken
Zojuist eindigde de eerste bijeenkomst van de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken. De commissie moet komen jaren het kennis verwerven en verspreiden in het parlement voor goed geïnformeerde keuzes.
Lees verder

Foodservicespecialist Solucious digitaliseert leveringen
Foodservicespecialist Solucious (Colruyt Group) en Urbantz gaan samenwerken om het leveringsproces te vergemakkelijken. Ze hebben een app ontwikkeld die het beheer van het vrachtwagenpark, de bezorgers en het klantcontact rond de bezorging optimaliseert.
Lees verder