donderdag 15 april 2021

Iran schendt internationaal atoomakkoord

Iran schendt internationaal atoomakkoord
Iran is begonnen met het verrijken van uranium tot 60 procent zuiverheid, meldt het hoofd van de nucleaire onderhandelingen. Daarmee gaat Iran verder met het schenden van het internationale atoomakkoord uit 2015.
Lees verder

'Overlast Schiphol nooit meer zo erg'
Luchthaven Schiphol gaat nooit meer zoveel geluidshinder en andere overlast veroorzaken als vóór de coronapandemie het geval was. Dat stelt CEO Dick Benschop in een uitgebreid interview op BNR. Ook zal de omgeving rond de luchthaven alsmede de luchthaven volgens Benschop niet meer zo vervuild...
Lees verder

85 procent meer bedrijven naar de beurs in eerste kwartaal
Wereldwijd gingen in het eerste kwartaal van dit jaar zeker 430 bedrijven naar de beurs. Een toename van maar liefst 85 procent ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit onderzoek van EY. In totaal leverden de IPO's meer dan 105 miljard dollar op, een stijging van ruim 270 procent op jaarbasis. De...
Lees verder

Girls Day moet vrouwen naar technieksector trekken
De carrièrekansen voor vrouwen in de techniek zijn groter dan ooit. Toch is op dit moment nog maar 3 procent van de technische vakmensen in Nederland een vrouw. Daarom besteedt Techniek Nederland vandaag, op 'Girls Day', aandacht aan de mogelijkheden voor vrouwen in de technieksector.
Lees verder

Rotterdam favoriete vestigingsplaats Britse distributeurs
Rotterdam is de interessantste plek om zich te vestigen voor Britse distributeurs. Dat concludeert vastgoedadviseur Savills in een onderzoek. Veel Britse bedrijven zoeken een naar een plek in Nederland om zo de handelsbelemmeringen door de Brexit te omzeilen.
Lees verder

Utrechtse cafés openen heel even de deuren
Gisteren openden vijf 'Fieldlabcafés' in Utrecht voor vier dagen hun deuren. Deze experimenten moeten gaan aantonen of de gehele horeca op een veilige manier open kan. Lukt het om na een aantal biertjes nog afstand te houden?
Lees verder

Veel klachten van zzp'ers over steunmaatregelen
MKB-Nederland heeft in korte tijd vijfhonderd klachten gekregen van zzp'ers en ondernemers over regelingen omtrent de coronasteunmaatregelen. De Nationale ombudsman is zeer geschrokken en zet druk achter het zoeken naar een oplossing.
Lees verder

Moeilijke keuzes door ic-beddentekort
Het opschalen van de landelijke intensive care-capaciteit naar 1.550 bedden gaat waarschijnlijk niet lukken zonder de reservecapaciteit in te dikken, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, in de BNR Ochtendspits. Meerdere zorgregio's zeggen hun aandeel niet te kunnen...
Lees verder

Bioplastic-bedrijf Avantium haalt 28 miljoen op
Bioplastic-bedrijf Avantium heeft met een aandelenemissie 28 miljoen euro opgehaald. Het geld wordt grotendeels gestoken in een nieuwe fabriek in Delfzijl, waar onder andere het recyclebare PEF-plastic zal worden geproduceerd. Topman Tom van Aken van Avantium is blij met de transactie.
Lees verder

'Fundamenteel herstelplan is aan volgend kabinet'
Een fundamenteel herstelplan voor Nederland na de coronacrisis is aan het volgende kabinet. Dat meldden de ministers Wopke Hoekstra, Wouter Koolmees en Bas van 't Wout na hun bezoek aan informateur Herman Tjeenk Willink.
Lees verder

OMT-lid bezorgd over Bredaas koningsdagevenement met 10.000 bezoekers
Het koningsdagevenement van Radio 538 met 10.000 man in Breda is een risicovol plan. Dit vindt een bezorgde epidemioloog en OMT-lid Jan Kluytmans. 'Ik vind tienduizend mensen een hele grote stap. Daar zullen tientallen mensen tussen lopen die besmettelijk zijn. Ik ben daar toch bezorgd over.'
Lees verder

D66-Kamerlid Smeets treedt terug
D66'er Sidney Smeets treedt terug als Tweede Kamerlid, meldt zijn partij. Smeets raakte deze week in opspraak door beschuldigingen van ongepaste seksuele avances richting minderjarige jongens.
Lees verder