donderdag 29 april 2021

iPhone zorgt voor kwartaalrecord Apple

iPhone zorgt voor kwartaalrecord Apple
Apple heeft in het afgelopen kwartaal wederom een record gebroken. De omzet schoot 54 procent omhoog naar 89,6 miljard dollar, en dat in een relatief rustig deel van het jaar. Onder de streep bleef dit keer 23,6 miljard over tegen 11,2 miljard een jaar geleden.
Lees verder

Mobiele divisie draagt bij aan bedrijfswinst Samsung
Samsung Electronics zag zijn omzet en bedrijfswinst in het eerste kwartaal van 2021 stijgen dankzij de sterke vraag naar smartphones en consumentenelektronica.
Lees verder

Meldingen CoronaMelder tijdelijk gestopt vanwege privacyprobleem
De CoronaMelder-app stuurt tijdelijk geen waarschuwingen van mogelijke besmettingen naar andere gebruikers vanwege privacyproblemen.
Lees verder

Herstel OOH-markt laat nog op zich wachten, wel groei digital
De bestedingen aan Out of Home (OOH) zijn in het eerste kwartaal van 2021 wederom gedaald. Dat blijkt uit cijfers van organisatie Outreach. Bij een budget van 22,6 miljoen euro bedroeg de afname 40 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020. Dat was voor het grootste deel nog een kwartaal zonder coronamaatregelen.
Lees verder

'Bestelfraude via Afterpay kinderlijk eenvoudig'
Online shoppen en de rekening naar iemand anders sturen, blijkt kinderlijk eenvoudig met Afterpay. Dat constateert de Consumentenbond, die de beveiliging van de achterafbetaaldienst heeft onderzocht.
Lees verder

Forse boete voor Enschede wegens wifitracking
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft de gemeente Enschede een boete van 600.000 euro, omdat de gemeente wifitracking gebruikte in de binnenstad op een manier die niet mag.
Lees verder

JD.com opent gerobotiseerd dc in Venray
De geruchten gingen al langer, maar zijn nu bevestigd. Vastgoedbelegger DHG heeft een contract gesloten met het Chinese e-commerce bedrijf JD.com voor de huur van 17.933 vierkante meter op Smartlog Venray. Smartlog Venray is een ontwikkeling van DHG in het zuiden van het land van ruim 53.000 vierkante meter.
Lees verder

Ook Amazon-supermarkt zonder kassa's
Amazon brengt zijn kassaloze technologie die het momenteel inzet voor zijn kleinere voedingswinkels naar zijn grotere supermarkten.
Lees verder

Uber Eats nu ook beschikbaar in Weert, Roermond, Roosendaal, Ridderkerk, Veenendaal en Hoogeveen
Uber Eats breidt uit in Nederland en is vanaf vandaag ook beschikbaar in Weert, Roermond, Roosendaal, Ridderkerk, Veenendaal en Hoogeveen.
Lees verder