dinsdag 20 april 2021

ING: Coronacrisis versnelt digitalisering groothandel

ING: Coronacrisis versnelt digitalisering groothandel
Groothandels zien hun speelveld door digitalisering veranderen. Waar in het traditionele businessmodel de focus lag op grip op goederenstromen, ligt die nu op beheersing van en sturen op basis van data. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling versneld, stelt het ING Economisch Bureau vast.
Lees verder

Rotterdamse metro eerste in Nederland met 'tunnelreclame'
De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET lanceert samen met het Canadese bedrijf adtrackmedia als eerste in Nederland een nieuwe digitale manier van adverteren. Op de wanden van de metrotunnel tussen de stations Blaak en Beurs zijn verticale led strips aangebracht die full motion beelden. Door de snelheid van de metro lijkt het alsof je middenin een film zit zodra je uit het raampje kijkt.
Lees verder

Zoom start investeringsfonds van 100 miljoen dollar
Videovergaderplatform Zoom heeft een investeringsfonds van 100 miljoen dollar aangekondigd om veelbelovende startups aan te moedigen. Het Amerikaanse bedrijf hoopt dat er op deze manier allerlei toepassingen voor Zoom ontwikkeld worden.
Lees verder

'Parler terug in Apples App Store'
De app van het omstreden conservatieve platform Parler keert toch terug in Apples App Store.
Lees verder

Britse websuper Ocado stapt in zelfrijdende busjes en robots
De Britse websuper Ocado doet zijn tweede investering in robotica in korte tijd. Voor tien miljoen pond verwerft het nu een belang in Oxbotica, een bedrijf dat technologie maakt voor onder meer zelfrijdende bezorgbusjes en magazijnrobots.
Lees verder

Daimler zoekt 1.000 programmeurs voor besturingssysteem auto's
De autofabrikant Daimler zoekt nog eens duizend programma's extra om te bouwen aan MBOS, het besturingssysteem van de volgende generatie elektrische auto's.
Lees verder

85 miljoen dollar voor Nederlands-Frans Dott
De verhuurder van elektrische steps Dott heeft 85 miljoen dollar groeigeld opgehaald bij een groep investeerders. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding richting elektrische fietsen en opening in andere landen.
Lees verder

CM.com profiteert van Aziatische aanwas
Telecom- en marketingprovider CM.com boekte in het eerste kwartaal een omzet van 50 miljoen euro (+70%). Groei in handel en aantal nieuwe klanten spelen daar een grote rol in.
Lees verder

Amac laat bestellingen bezorgen door Trunkrs
Apple retailer Amac gaat in zee met Trunkrs voor de bezorging. Daardoor krijgen klanten meer mogelijkheden om een online bestelling sneller in huis te hebben.
Lees verder