vrijdag 9 april 2021

Expediteurplatform Shypple ontvangt 7 miljoen euro groeigeld

Expediteurplatform Shypple ontvangt 7 miljoen euro groeigeld
Shypple uit Rotterdam vangt in zijn eerste grote investeringsronde zeven miljoen euro van een Nederlandse investeerders en een Amerikaanse. Met digitalisering brengt de start-up vernieuwing in de internationale wereld van het vrachtvervoer.
Lees verder

Softbank en Prosus stappen in websuper Oda
De Noorse online supermarkt Kolonial haalt 220 miljoen euro groeigeld op bij de investeerders Softbank en Prosus. Voor de internationale uitrol neemt de onderneming de naam Oda aan.
Lees verder

Eerste FRITZ! slimme ledlamp
FRITZ! kennen we van de internetmodems, maar er is sinds kort meer. AVM introduceert twee nieuwe FRITZ!-smarthomeproducten: de FRITZ!DECT 500 slimme ledlamp en de FRITZ!DECT 440 viervoudige slimme schakelaar met display.
Lees verder

Onderdelenschaarste treft nu ook Apple
Tekorten aan onderdelen zijn er de oorzaak van dat diverse Apple producten zijn uitgesteld, waaronder nieuwe iPads die eigenlijk vorige maand al werden verwacht. Ook de productie van MacBooks zou zijn opgeschort, meldt Nikkei.
Lees verder

Eerste maaltijdbezorgers Deliveroo claimen arbeidsovereenkomst
De FNV eist namens zes maaltijdbezorgers een arbeidsovereenkomst bij Deliveroo. Zij werken nu als zelfstandige voor het platform. Ze maken deel uit van een groep van bijna driehonderd maaltijdbezorgers die zich sinds 16 februari bij de FNV hebben gemeld. Op die dag oordeelde het hof dat maaltijdbezorgers geen zelfstandigen zijn en een arbeidsovereenkomst kunnen opeisen.
Lees verder

MyWheels direct boekbaar in multi-reisapp Gaiyo
Klanten van MyWheels kunnen vanaf nu hun huurauto met boeken en openen met de reisapp Gaiyo.
Lees verder

Conflict rond deelname pensioenfonds Booking.com krijgt vervolg
De Hoge Raad heeft vandaag twee eerdere vonnissen van de rechtbank en het Hof tegen Booking.com vernietigd. Centraal staat de vraag of Booking.com verplicht is deel te nemen in pensioenfonds voor de reisbranche.
Lees verder

Prosus loost Tencent aandelen
Prosus, de grootste aandeelhouder van Tencent, overweegt een belang van 2 procent te verkopen om de uitbreiding van zijn eigen online bedrijven te financieren.
Lees verder

Consumentenbond tegen AP: 'Wees strenger voor kinderen'
De privacyregels onder de AVG bieden te weinig bescherming voor kinderen. De Consumentenbond wil dat dat verandert en roept de politiek daartoe op via toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.
Lees verder