maandag 26 april 2021

EMA: Voordelen AstraZeneca groter dan nadelen

EMA: Voordelen AstraZeneca groter dan nadelen
De voordelen van het corona-vaccin van AstraZeneca zijn groter dan de de risico's ervan. Dat geldt voor volwassenen in alle leeftijdsgroepen, zegt het Europese medicijnbureau EMA in een nieuw advies.
Lees verder

'Tesla lokt gevaarlijk rijgedrag uit met Autopilot'
Tesla lokt gevaarlijk rijgedrag uit met semi-zelfrijdende systemen zoals de Autopilot. Dat zegt directeur Peter van der Knaap van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) op BNR. Hij vindt de termen die Tesla voor de systemen gebruikt ongewenst. 'Die moet je eraf halen.'
Lees verder

'Kosten uitstoot voor Chemours en DuPont'
Dordrecht en drie omliggende gemeenten slepen chemiebedrijven Chemours en DuPont voor de rechter. Ze willen de bedrijven aansprakelijk stellen voor de gevolgen van de uitstoot van verschillende giftige PFAS-stoffen.
Lees verder

'Neutrale' arts reden voor Navalny's einde hongerstaking
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny stopt met zijn hongerstaking. Hij begon daar ruim drie weken geleden mee, omdat zijn rug- en beenklachten niet goed behandeld zouden worden in ]de gevangenis waar hij tweeënhalf jaar moet uitzitten.
Lees verder

Nieuw hoofdstuk in never ending toeslagen-story?
Het openbaar maken van het verslag van de ministerraad over de toeslagenaffaire is een unicum. Maar de druk werd behoorlijk hoog, vertelt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen, nu bronnen tegenover RTL hebben beweerd dat toch weer informatie is achtergehouden. 'Maandag weten we hopelijk van de...
Lees verder

'Russische hinderstrategie rijdt Westen in wielen'
De waarschuwingen van de Russische president Poetin aan het adres van het Westen laten nog veel te gissen over, zegt Hubert Smeets, mede-oprichter van Raam op Rusland en columnist bij NRC. Poetin waarschuwde afgelopen week bij zijn 'troonrede' met een 'asymmetrische, snelle en krachtige' reactie...
Lees verder

Leijten: Plaats politieke documenten in openbaar register
Door politieke documenten in een openbaar transparantieregister te zetten, maak je de afweging om stukken beschikbaar te stellen veel minder politiek. Dat zegt Renske Leijten, SP-Kamerlid en één van de aanjagers van de kinderopvang-toeslagenaffaire, in BNR's The Friday Move.
Lees verder

Vliegverbod India uit angst voor coronavariant
Nederland stelt een vliegverbod in voor passagiersvluchten uit India, heeft het ministerie van Infrastructuur bekendgemaakt. Het vliegverbod gaat maandag om 18.00 uur in en geldt tot tenminste 1 mei.
Lees verder

Horecazaken kunnen groothandel niet altijd betalen
Nu woensdag de terrassen open gaan komt de horecabranche weer in beweging, maar helemaal vanzelf gaat dat niet. Groothandels moeten de voorraden nogal eens voorschieten, omdat horecabazen simpelweg niet genoeg geld op hun bankrekening hebben staan. Dat zegt branchevereniging Samenwerkende Horeca...
Lees verder

Nomadland grote winnaar van Oscars
De film Nomadland is de grote winnaar geworden van de uitreikingen van de Oscars. De film won liefst drie van de gouden beeldjes. Naast beste film, leverde de drama ook de beste actrice (Frances McDormand) en de beste regie. Chloé Zhao won als tweede vrouw ooit de Oscar voor beste regie.
Lees verder

Pfizer start versnelde levering coronavaccins
Bijna 2 miljoen doses van het coronavaccins, die eigenlijk pas in 't vierde kwartaal zouden komen, komen de komende periode al. Wekelijks zorgt de versnelde levering voor ruim 150 duizend vaccins meer dan verwacht werd.
Lees verder

Den Haag wacht op geheime notulen ministerraad
Het is vandaag een spannende op het Binnenhof: vanavond worden de notulen van een ministerraad in november 2019 openbaar. Dat is uniek, want normaal gesproken blijven de notulen van de ministerraad twintig jaar lang geheim.
Lees verder