dinsdag 20 april 2021

Amerikaanse acties tegen TikTok en WeChat nog steeds mogelijk

Amerikaanse acties tegen TikTok en WeChat nog steeds mogelijk
Er dreigt nog steeds een verbod voor de Chinese video-app TikTok en berichtenapp WeChat, zo blijkt uit rechtbankdocumenten die een dezer dagen zijn ingediend.
Lees verder

Drinxit.be wil in heel Vlaanderen bezorgen
Drankbezorger Drinxit.be heeft plannen om uit te breiden naar heel Vlaanderen, vertelt CEO Hendrik Wostyn aan Gondola.
Lees verder

Bezoekers buiten Europese Unie welkom op MWC
De Spaanse regering wil reisvergunningen verstrekken aan bezoekers van het Mobile World Congress deze zomer. Op dit moment mogen alleen inwoners van de Europese Unie Spanje binnenkomen.
Lees verder

COVID drukt nog steeds resultaten Omnicom
Reclamegroep Omnicom (DDB, BBDO en TBWA) sluit het eerste kwartaal van 2021 af met een nettowinst van 287 miljoen dollar versus 258 miljoen een jaar geleden. De omzet steeg licht naar 3,4 miljard dollar.
Lees verder

Andere browsermakers zien niets in Googles reclamesysteem FLoC
Geen van de andere browsermakers, Brave, Vivaldi, Microsoft en Mozilla, ziet brood in het reclamesysteem dat Google ontwikkelt voor Chrome. Ze nemen FLoC niet op in hun eigen webbrowsers.
Lees verder

Downloadwinkel PS3 blijft toch open
Sony komt terug op een eerdere beslissing om de online winkels voor een reeks oudere PlayStation platformen stop te zetten. De winkels van PlayStation 3 en PlayStation Vita blijven bestaan.
Lees verder

Apple pakt uit met nieuwe iMac, iPad Pro en Apple TV
Apple vernieuwt een belangrijk deel van zijn producten. Van de iMac en iPad Pro komen nieuwe modellen uit. Apple kondigde ook een nieuwe versie van Apple TV 4K aan, met een nieuwe A12 chip en een andere (Siri) remote, die ook los kan worden aangeschaft.
Lees verder

Apple introduceert abonnementsmodel voor podcasts
Podcastmakers kunnen vanaf mei bij Apple abonnementen aanbieden. De optie wordt wereldwijd uitgerold naar 170 landen, zo beloofde Apple topman Tim Cook vanavond.
Lees verder

Netflix naar 208 miljoen betalende leden, groei vertraagt
Netflix heeft wereldwijd 208 miljoen betalende leden, 14 procent meer dan een jaar geleden. Zij zorgden voor een 24 procent hogere omzet van 7,1 miljard dollar. De nettowinst schoot omhoog, van 709 miljoen dollar naar 1,7 miljard.
Lees verder