woensdag 24 maart 2021

"We hergebruiken het afval tijdens 3D-printen en hoeven onderdelen niet te importeren"

"We hergebruiken het afval tijdens 3D-printen en hoeven onderdelen niet te importeren"

Jan-Willem Boezel is directeur van Van Raam, wereldmarktleider aangepaste fietsen. Met hulp van de fiscale MIA\Vamil-regelingen kon het bedrijf een 3D-printer aanschaffen. Met oog voor het milieu door hun ecologische voetafdruk te verkleinen, minder grondstoffen te verbruiken én afval te hergebruiken.

Het bedrijf streeft ernaar om in de toekomst het gehele productieproces onder eigen dak te hebben.

Lees verder

"Je weet dat de cijfers die jij berekent de bedrijfsvoering van de organisatie beïnvloeden"

Taner Ilik is adviseur Financiën & Control bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hij werkt bij afdeling Project, Omzet en Debiteuren voor de directie Nationale Programma's. Hij vindt het heel inspirerend om te berekenen hoe de directie er financieel voor staat.

Met zijn input en die van zijn collega's weet de directie precies wat er kan en wat er niet kan. Ook weten ze waar de risico's liggen op financieel gebied.

Lees verder

Save the Dates voor Groene Peper: hét duurzaamheidsevent voor het onderwijs

Groene Peper is terug! Groene Peper inspireert studenten docenten en anderen binnen het vervolgonderwijs met vier dagen online sessies op: dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 mei 2021. De deelnemers doen kennis en inspiratie op en leren mensen kennen die net als zij bezig zijn met duurzaamheid. 'Connect for green impact'.

Lees verder

"Ons doel is om 200 woningen per dag aardgasvrij te maken"

Energieleverancier econic wil de energietransitie versnellen. Daarom helpen zij mensen hun nieuwe of bestaande huis te verduurzamen. Maar duurzame projecten zijn nog niet altijd rendabel. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kan econic pionieren, blijven innoveren en dus duurzaam wonen toegankelijk maken voor iedereen.

Lees verder

Nieuwe regels antibioticagebruik bij geiten

Sommige regels over antibioticagebruik voor geiten gaan veranderen. U moet vanaf 1 april 2021 als geitenhouder met 25 of meer geiten antibioticagebruik melden.

Lees verder