vrijdag 12 maart 2021

UT ontwikkelt lichtgewicht laserscanners

UT ontwikkelt lichtgewicht laserscanners
De Universiteit Twente is samen met zeven Europese ondernemingen gestart met het Horizon2020-project OPHELLIA voor de ontwikkeling van nieuwe laserbronnen voor LiDAR-toepassingen. Deze miniatuur LiDAR-systemen moeten de weg vrijmaken voor toepassingen in (autonome) treinen, robots, drones en voertuigen.
Lees verder

Kijkshop.nl al weer uit de lucht
Kijkshop.nl, de digitale reïncarnatie van een ooit succesvolle retailformule, heeft de deuren gesloten.
Lees verder

InRetail verliest rechtszaak: winkels blijven dicht
Branche-organisatie InRetail heeft het kort geding tegen de Staat verloren. De winkels moeten in principe hun deuren gesloten houden, al is beperkt bezoek toegestaan.
Lees verder

'800 mensen werken aan Amazon thuisrobot'
Amazon heeft zeker 800 mensen werken aan een thuisrobot. Daarover gingen al langer geruchten.
Lees verder

Helft senioren maakt zich zorgen over online privacy
Uit onderzoek van SeniorWeb blijkt dat iets meer dan de helft van de ouderen zich tegenwoordig zorgen maakt over hun online privacy. Ook worden momenteel vier op de tien ouderen bang van alle nieuwsberichten over internetcriminaliteit. In 2017 betrof dit nog drie op tien ouderen.
Lees verder

Onderzoek: afhaalpunten en winkels zo dicht bij woonlocaties
Onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam en TNO toont aan dat het gunstig is om afhaalpunten en winkels zo dicht mogelijk bij woonlocaties te hebben, zodat ze gemakkelijk te voet of met de fiets bereikbaar zijn. Thuisbezorgen is eveneens een goede manier om producten in huis te krijgen, zeker als het alternatief is om met de auto op en neer te rijden voor de aankoop.
Lees verder

Twitter gaat weer werk maken van TweetDeck
Twitter gaat investeren in zijn programma TweetDeck. Daarvan zal uiteindelijk een heel nieuwe versie verschijnen. In een interview met The Verge spreekt productleider Kayvon Beykpour van een 'behoorlijk grote vernieuwing'.
Lees verder

'Samenwerken bij helpdeskfraude helpt'
Intensieve samenwerking met zowel bedrijven als opsporingsdiensten levert bij de bestrijding van de zogenoemde tech support zwendel goede resultaten op. Dat stelt de politie.
Lees verder

Facebook en Google vrezen voor Amerikaanse mediawet
Lobbyisten van Facebook en Google vechten tegen nieuwe Amerikaanse wetgeving die noodlijdende nieuwsuitgevers wil helpen. In ruil voor het delen van nieuws mogen uitgeverijen onderhandelen over een vergoeding.
Lees verder