vrijdag 12 maart 2021

PostNL plaatst digitale trackers op 250.000 rolcontainers

PostNL plaatst digitale trackers op 250.000 rolcontainers
In het sorteercentrum in Zaltbommel heeft PostNL een start gemaakt met het plaatsen van zogeheten beacons op 250.000 rolcontainers. Met deze digitale trackers kunnen in de toekomst de verplaatsingen van alle rolcontainers worden gevolgd.
Lees verder

Facebook lanceert reclame bij ultrakorte video's
Facebook heeft meer middelen aangekondigd voor contentmakers om geld met video's te verdienen. Met content creators bedoelt Facebook influencers, digitale uitgevers, videopartners, gamers, media-organisaties, culturele instanties en videomakers.
Lees verder

Fonds voor Nederlandse gamemakers opgericht
Meer dan 25 succesvolle Nederlandse gamemakers hebben een investeringsfonds voor de ontwikkeling van games van eigen bodem in het leven geroepen.
Lees verder

Nederlander dumpt voice-assistent smartphone
De Nederlandse consument lijkt niet geïnteresseerd in voice-assistenten op zijn smartphone. Het gebruik daalt. Bij callcentra daarentegen wint de spraakinterface aan interesse, als vehikel om klantcontact te automatiseren.
Lees verder

Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kan klachtenstroom niet aan
Het aantal privacyklachten in 2020 blijft op hetzelfde zorgelijk hoge niveau als een jaar eerder. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ontving in 2020 maar liefst 25.590 klachten over de mogelijke misstanden met persoonsgegevens.
Lees verder

Bijna 1 miljoen Videoland gebruikers
RTL Group heeft zoals verwacht een minder goed jaar gedraaid door de coronacrisis. De omzet daalde van 6,6 miljard euro naar iets meer dan 6 miljard. Het bedrijfsresultaat kwam ook een stuk lager uit op 853 miljoen tegen 1,1 miljard een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 625 miljoen.
Lees verder

Nieuwe ROG Phone 5-serie voor gamers
Asus heeft deze week de ROG Phone 5, Phone 5 Pro en de Phone 5 Ultimate onthuld. Alle drie smartphones voor fervente gamers.
Lees verder

Mogelijk enorme boete voor Alibaba
Chinese toezichthouders zouden Alibaba een boete willen opleggen van zeker 975 miljoen dollar, zo heeft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal vernomen.
Lees verder

Uber moet alsnog persoonsgegevens overleggen aan Britse chauffeurs
Uber moet alsnog persoonsgegevens overleggen aan enkele Britse Uber-chauffeurs. Dat heeft de rechtbank Amsterdam donderdag bepaald.
Lees verder