vrijdag 5 maart 2021

Populariteit Facebook stijgt weer door corona

Populariteit Facebook stijgt weer door corona
Facebook zit in Nederland weer in de lift, terwijl Instagram in populariteit is gedaald, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Soda. Reden is corona. Via Facebook kunnen Nederlanders contact te houden met vrienden en familie.
Lees verder

Microsoft introduceert online AR- en VR-ontwikkelaarsplatform Mesh
Microsoft heeft op zijn Ignite congres Mesh gelanceerd, een online platform waarmee ontwikkelaars gezamenlijk applicaties kunnen maken voor AR- en VR-headsets.
Lees verder

Steven Schuurman (Elastic) doet politieke klimaatdonaties
Ondernemer Steven Schuurman, de man achter techbedrijf Elastic, doneert een kleine anderhalf miljoen euro aan twee politieke partijen die zich volgens hem als enige echt hard maken voor de strijd tegen klimaatverandering.
Lees verder

Doop Enschede neemt Triggerfish uit Zwolle over
Doop Creative Digital Heroes heeft Triggerfish uit Zwolle overgenomen. Net als Doop is Triggerfish 'digitaal gedreven' met de focus op een mix van branding, technologie en data. Het bureau bestaat uit 16 mensen en blijft vanuit Zwolle opereren.
Lees verder

Online netwerk wil verduurzaming zakelijke energiemarkt
Groendus lanceert een online platform dat per uur matches maakt tussen lokale in- en verkopers. Helder en transparant, zonder tussenkomst […]
Lees verder

Jay-Z verkoopt muziekdienst Tidal aan Twitter topman Jack Dorsey
De Amerikaanse rapper Jay-Z heeft het grootste deel van zijn streamingdienst Tidal verkocht aan Square, de betaalverwerker van Twitter CEO Jack Dorsey.
Lees verder

EU lijkt klachten van Spotify over Apple serieus te nemen
Apple kan mogelijk maatregelen verwachten van de EU met betrekking tot zijn App Store. Aanleiding zijn klachten van muziekstreamingdienst Spotify van twee jaar geleden.
Lees verder

COVID 19 vaccinaties aangeboden via Darknet
Op het Darknet, ook wel het ondergrondse web genoemd, worden sinds kort COVID-19 vaccinaties te koop aangeboden van de drie grootste producenten Pfizer/BioNTech, AstraZeneca en Moderna. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky dat vijftien verschillende marktplaatsen analyseerde, en advertenties vond voor niet-gecertificeerde vaccinaties.
Lees verder

Amazon dichtbij megadeal live streamen sportwedstrijden
Amazon staat in de VS op het punt een grote slag te slaan op het gebied van live uitzendrechten van sport. Het wil alle NFL-wedstrijden American football die op donderdagen plaatsvinden gaan uitzenden op Prime Video.
Lees verder