vrijdag 12 maart 2021

Pandbazen stunten met huren van winkels

Pandbazen stunten met huren van winkels
Pandbazen schroeven hun huren in grote winkelstraten flink terug. Dat doen ze in een verwoede poging om de leegstand te beteugelen. De prijzen van deze winkels kelderden in een paar maanden tijd met tientallen procenten, blijkt uit navraag van BNR.
Lees verder

Biden: Vaccin voor iedereen op 1 mei
Alle volwassen Amerikanen komen uiterlijk 1 mei in aanmerking voor een coronavaccin. Dat beloofde president Biden in zijn eerste primetime televisietoespraak van zijn presidentschap. Daarmee moet het voor Amerikanen mogelijk worden om op de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag 4 juli weer bij elkaar...
Lees verder

'Gratis kinderopvang is utopie'
Politieke partijen strooien deze dagen weer met verkiezingsbeloftes. Zo willen D66, GroenLinks, PvdA, SP en 50PLUS de kinderopvang gratis maken voor alle gezinnen, maar die vlieger gaat niet op volgens Noëlle Haitsma van het InformatieCentrum Kinderopvang (ICKO).
Lees verder

Nederlandse CEO vreest regeltjes
Niet de opwarming van de aarde, cyberaanvallen of een pandemie, maar regeltjes. Dat is waar Nederlandse CEO's zich het meest druk om maken. Dat blijkt uit onderzoek van PWC waar het FD over schrijft.
Lees verder

OV-chipkaart volgend jaar verleden tijd
De ov-chipkaart gaat verdwijnen, schrijft de Telegraaf. Vanaf volgend jaar moet het al mogelijk zijn om in te checken met je smartphone of je bankpas. Nog dit jaar worden zestigduizend poortjes en kaartlezers op verschillende stations aangepast.
Lees verder

Villatax nu ook voor rijtjeshuisbewoner
Wonen in een villa is een droom voor velen en volgens de Belastingdienst komt die droom voor steeds meer mensen uit. Steeds meer rijtjeswoningen breken door de grens voor de villabelasting. Dat komt door de stijgende huizenprijzen. Volgens Vereniging Eigen Huis zijn die bewoners ineens flink meer...
Lees verder

Winkels vangen bot bij rechter: voorlopig nog niet open
Niet-essentiële winkels moeten zich voorlopig blijven houden aan de bestaande lockdownregels en mogen de deuren nog niet helemaal openen. Dat heeft de rechter besloten in een zaak die was aangespannen door branchevereniging INretail.
Lees verder

OV-chipkaart eind 2023 verleden tijd
De ov-chipkaart gaat verdwijnen, schrijft de Telegraaf. Vanaf eind 2023 moet het al mogelijk zijn om in te checken met je smartphone of je bankpas. Nog dit jaar worden zestigduizend poortjes en kaartlezers op verschillende stations aangepast.
Lees verder

Een derde van de Nederlanders beweegt minder tijdens pandemie
Nederland zit in een beweegcrisis. Door de coronapandemie beweegt een derde van de bevolking minder dan voorheen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen waar Trouw over schrijft.
Lees verder

Max Verstappen maakt opwachting op eerste testdag F1
Na maanden van stilstand komen de Formule 1-coureurs vandaag weer in beweging op de eerste van drie testdagen. Dit jaar vindt de traditionele wintertest niet plaats in Spanje, maar op het circuit van Bahrein. Een begrijpelijke keuze denkt Allard Kalff, autosportverslaggever van RTL GP.
Lees verder

Lightyear bereidt beursgang voor
De Nederlandse maker van zonneauto's Lightyear lijkt zich klaar te maken voor een beursgang, schrijft het FD. Bij een nieuwe investeringsronde heeft het bedrijf al 40 miljoen opgehaald, maar dat is nog lang niet genoeg.
Lees verder

Kabinet breidt coronasteun uit met 730 miljoen euro
Het kabinet breidt twee bestaande steunmaatregelen uit. De tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL) gaat omhoog van 85 naar 100 procent. Daarnaast wordt het budget voor de TONK verdubbeld. Hiervan profiteren ondernemers, zelfstandigen en maakbedrijven.
Lees verder