maandag 1 maart 2021

Onderzoek ACM naar Apple App Store bijna afgerond

Onderzoek ACM naar Apple App Store bijna afgerond
De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt zou zijn onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik van Apple in de App Store bijna hebben afgerond. Dat meldt Reuters naar aanleiding van mails die de toezichthouder aan betrokkenen heeft verstuurd.
Lees verder

Infographic: Van keukentafel tot thuiskantoor
Het is bijna een jaar geleden dat werkend Nederland vanwege corona massaal verhuisde van kantoor naar keukentafel. Online beveiliger Kaspersky deed daarom onderzoek onder Nederlanders die meer vanuit huis zijn gaan werken.
Lees verder

Martijn Lindeman (Follow): 'Er is behoefte aan gespecialiseerde socials'
Het Nederlandse sociale-videonetwerk Follow zal in april live gaan in Europa. Om 'positieve uitkomsten voor mens en natuur te bewerkstelligen'. "Mensen volgen aanbevelingen van vrienden, niet van bedrijven", aldus CEO en oprichter Martijn Lindeman.
Lees verder

Vlaamse taxibedrijven starten eigen Uber
Vlaamse taxibedrijven gaan de concurrentie aan met Uber door hun krachten te bundelen in de applicatie Wave-a-cab.
Lees verder

AI-hub Brightlands van start in Heerlen
De regio Limburg start de AI-hub Brightlands met de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen als kern. Dit initiatief verbindt Limburgse bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties die werken aan kunstmatige intelligentie en datawetenschap.
Lees verder

PostNL sluit uitzonderlijk jaar af met 337 miljoen bezorgde pakketten
PostNL vervoerde in 2020 1,7 miljoen pakketten op piekdagen. Er werd een recordaantal van 337 miljoen pakketten bezorgd, zo blijkt uit de jaarcijfers.
Lees verder

Modulaire laptop
Startup Framework uit San Francisco doet een beetje denken aan de Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone. De eerste laptop van het bedrijf die ook Framework heet is grotendeels modulair opgebouwd.
Lees verder

Omzet horeca krimpt ongekend hard, ophalen en bezorgen verlicht de pijn nauwelijks
De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.
Lees verder

Autoriteit Persoonsgegevens maakt zich zorgen over toename hacks
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meet een explosieve toename van het aantal hacks, gericht op het buitmaken van persoonsgegevens. Het aantal meldingen steeg in 2020 met maar liefst 30 procent ten opzichte van vorig jaar, zo meldt de toezichthouder in zijn Rapportage Datalekken 2020 die AP-voorzitter Aleid Wolfsen vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder