donderdag 4 maart 2021

Ondernemende vrouwen maken het verschil in Indiase sloppenwijken

Ondernemende vrouwen maken het verschil in Indiase sloppenwijken

Pollinate Group leidt vrouwen uit sloppenwijken op tot ondernemers en geeft hen zo de kans om hun eigen gemeenschap uit de armoede te halen. Door lampen op zonne-energie te verkopen verdienen de vrouwen een eigen inkomen. Daarnaast zijn deze lampen goedkoper, duurzamer, veiliger, en geven beter licht dan de traditionele lampen op kerosine.

Lees verder

Aanvragen invoercertificaten rijst maart 2021

Nieuwsbericht 21.010 – Van 1 tot en met 5 maart 2021, uiterlijk om 13:00 uur, kunt u invoercertificaten aanvragen voor tariefcontingenten in de rijstsector.

Lees verder

Webinar: hoe werkt de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE)?

Bent u een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wilt u hernieuwbare elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken, maar weet u nog niet precies hoe? Meld u dan aan voor dit webinar.

Mogelijk komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). De regeling gaat 1 april 2021 open. De SCE vervangt de fiscale regeling verlaagd tarief, beter bekend als de postcoderoosregeling.

Lees verder

"We gebruiken onze eigen reststroom als grondstof voor een nieuw verdikkingsmiddel"

Gerald van Engelen, general manager Biobased Experts bij Cosun, werkt de laatste jaren aan biobased innovaties: toegevoegde waarde halen uit landbouwgewassen. Zoals bijvoorbeeld suikerbiet, waaruit Cosun het natuurlijke verdikkingsmiddel Betafib weet te onttrekken. Dankzij de MIA\Vamil-regeling kan het bedrijf deze innovatie ook gaan toepassen in de nog te bouwen fabriekslocaties.

Lees verder

Online sessie Durf te vragen, bescherm uw idee (09:30 uur)

Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze 'Durf te vragen'-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor uw vraagstuk.

Tijdens de bijeenkomsten kunt u uw vragen stellen aan de aanwezige experts van Octrooicentrum Nederland en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).

Lees verder