woensdag 24 maart 2021

OMT waarschuwt voor te snel versoepelen

OMT waarschuwt voor te snel versoepelen
Het aantal positieve coronatests en ziekenhuisopnames zijn de afgelopen week weer gestegen, blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Daarom is het niet heel verrassend dat we om zeven uur horen dat er zo goed als geen versoepelingen komen. Alleen de avondklok begint hoogstwaarschijnlijk vanaf...
Lees verder

Coronamaatregelen verlengd tot 20 april, avondklok verlaat naar 22 u.
De huidige coronamaatregelen worden zoals verwacht verlengd tot en met 20 april. 'Dat valt tegen', erkent demissionair minister-president Mark Rutte. Maar gezien de nog altijd te snelle verspreiding van het coronavirus en het hoge aantal ziekenhuisopnames, heeft het kabinet geen andere keuze, zegt...
Lees verder

Ondernemers missen perspectief en willen 'houvast'
De verlenging van de lockdown tot en met 20 april is een feit. Gezien de nog altijd te snelle verspreiding van het coronavirus en het hoge aantal ziekenhuisopnames, heeft het kabinet geen andere keuze, zegt demissionair premier Rutte.
Lees verder

Werknemers verwachten hogere lonen ondanks coronacrisis
De coronacrisis heeft tot nu toe maar amper impact op de salarissen van werkende Nederlanders. Sterker nog, driekwart van hen denkt dit jaar gewoon salarisverhoging te ontvangen.
Lees verder

Erdogan in noodweer nu Turkse economie aan de grond zit
De Turkse economie zit in heel zwaar weer. De Lira daalt al langer in waarde en de inflatie staat nu op liefst 16 procent. President Erdogan stuurde dit weekend de topman van de centrale bank de laan uit en ook dat zorgde voor veel economische onrust.
Lees verder

Rutte: Kans reëel dat lockdown tot de zomer duurt
De kans is er dat de eerste grote versoepelingen pas aan het begin van de zomer komen, meldt Rutte op de coronapersconferentie dinsdagavond. Pas tegen die tijd zouden er genoeg mensen gevaccineerd zijn om grote maatregelen op te heffen.
Lees verder

Testvakantie Sunweb moet opening voor reissector betekenen
Een week lang in de Griekse zon. Het klinkt als een droom, maar voor zo'n 200 Nederlanders wordt het volgende maand werkelijkheid. Zij mogen dan mee op speciale pilotvakantie van Sunweb en Transavia naar Rhodos.
Lees verder

Avondklok gaat later in, ondanks goede navolging
Een overgrote meerderheid van de Nederlanders heeft zich de afgelopen weken keurig aan de regels rond de avondklok gehouden, blijkt uit gegevens van locatiebedrijf Resono. Toch ziet het kabinet voldoende redenen om de avondklok een uur later, om 22.00u, in te laten gaan.
Lees verder

Israël verwacht meest rechtse kabinet ooit met 'homofoben en racisten'
De Israëlische premier Netanyahu heeft de Israëlische verkiezingen nipt gewonnen, voorspellen prognoses na sluiting van de stemlokalen. Zijn rechtse partij Likoed en zijn bondgenoten halen, als zij ook de steun krijgen van de nationalistisch-religieuze partij Yamina van Naftali Bennett, net een...
Lees verder

Atradius: dit jaar 44 procent meer faillissementen
Kredietverzekeraar Atradius verwacht dit jaar 44 procent meer faillissementen in Nederland dan vorig jaar, zo blijkt uit een vandaag verschenen analyse. Atradius-econoom Theo Smid erkent dat het cijfer een vertekend beeld geeft.
Lees verder

RTL Nederland te koop?
RTL Group, het moederbedrijf van Nederlandse tv-zenders, overweegt RTL Nederland te verkopen. De Belgische tak van RTL zou al in de etalage staan, zo schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van ingewijden. 'De namen die wij opvangen zijn VodafoneZiggo en DPG Media', zegt journalist...
Lees verder

Slimme Nederlandse verkeerstechnologie in trek bij Duitsers
Nederland loopt voorop bij het ontwikkelen van slimme technologie voor de auto-industrie en daarom willen de Duitsers graag met ons samenwerken. Vandaag praten Duitse en Nederlandse partijen tijdens een virtueel congres over kunstmatige intelligentie op de snelweg.
Lees verder