maandag 29 maart 2021

Nieuwe verkenners wacht lastige klus

Nieuwe verkenners wacht lastige klus
De nieuwe verkenners, Wouter Koolmees van D66 en Tamara van Ark van de VVD, beginnen vandaag met een schone lei. Ze moeten allereerst het vertrouwen zien terug te winnen van de lijsttrekkers.
Lees verder

Bahrein maakt zich op voor Formule 1
De Formule 1 gaat weer van start. Bahrein is de komende drie dagen het strijdtoneel. De Ochtendspits praat elke vrijdag vóór en elke maandag ná een raceweekend met RTL GP-verslaggever Allard Kalff.
Lees verder

CDA eist opheldering over vaccinatiedwang zorgmedewerkers
Het CDA wil van de verantwoordelijke ministeries weten hoe het zit met het nieuws van BNR dat medewerkers van tientallen zorginstellingen zich door hun werkgever onder druk gezet voelen om een coronaprik te halen.
Lees verder

Stoppen met zaak te duur voor winkeliers
Bijna eenvijfde van de winkeliers wil stoppen met hun zaak, zegt brancheorganisatie InRetail in het FD. Alleen kunnen ze dat niet, omdat de kosten van het stoppen te hoog zijn. En in de horeca zou het probleem nog wel eens veel groter kunnen zijn.
Lees verder

Biden zet vaart achter vaccinaties
President Biden wil dat er voor de 100ste dag van zijn presidentschap 200 miljoen coronaprikken zijn gezet. Dat zei hij tijdens zijn eerste officiële persconferentie. Het is een verdubbeling van het oorspronkelijke doel.
Lees verder

Zorgen om groot tekort stageplekken
Nederland komt zeker 20.000 stageplekken voor mbo'ers tekort. Voorzitters van onder meer VNO-NCW, Actiz, Techniek Nederland, Bovag en Bouwend Nederland roepen in een open brief in het AD op om de stageregels te versoepelen.
Lees verder

Arib wil snel verslag opgestapte verkenners
Kamervoorzitter Khadija Arib wil snel een verslag van de opgestapte verkenners Jorritsma en Ollongren. De gelekte aantekeningen van Ollongren hebben politieke en maatschappelijke vragen opgeroepen, schrijft ze, Ze doelt daarmee vooral op de 'functie-elders' aantekening over CDA-Kamerlid Pieter...
Lees verder

Besluit over Dutch GP uiterlijk 8 weken van tevoren
De Dutch Grand Prix-organisatie moet uiterlijk acht weken voor de race een besluit nemen over doorgang van het evenement. Dat zegt Circuit Zandvoort-directeur Robert van Overdijk op BNR.
Lees verder

'Gesprekken over samenwerking NPO Plus en Videoland'
NPO Plus en RTL's Videoland zijn in gesprek over samenwerking op het gebied van eigen dramaproducties. Het is de enige manier om een vuist te maken tegen grote Amerikaanse partijen als Netflix en Disney. Dat zegt Frans Klein, directeur Video bij de NPO, in BNR's Big Five van de Televisie van Morgen.
Lees verder

NS: Britse activiteiten heroverwegen na coronacrisis
Nu het Schotse spoor weer genationaliseerd wordt en ook in Engeland de concessies opnieuw tegen het licht worden gehouden, zal de NS de Britse activiteiten heroverwegen, zegt directeur Marjan Rintel in BNR Zakendoen. De coronacrisis én de Brexit gaan onmiskenbaar gevolgen hebben.
Lees verder

'Theaterbezoek nu veiliger dan bezoek thuis'
Als je maar zorgt voor de juiste omstandigheden, met gericht testen en gereguleerde publieksstromen, is de situatie in het theater veiliger dan wanneer je thuis bezoek ontvangt. Dat zegt Pieter Lubberts, programmamanager bij Fieldlab Evenementen, in BNR's The Friday Move. Het hangt wel af van de...
Lees verder

Vastgelopen containerschip in Suezkanaal drijft weer
De Ever Given is losgestrokken. Dat meldt maritiem dienstverlener Inchcape aan Bloomberg. De reddingspoging bereikte zijn doorbraak nadat gravers 27.000 kubieke meter zand hadden verwijderd, diep in de oevers van het kanaal.
Lees verder