dinsdag 23 maart 2021

Nederlandse internetbedrijven getroffen door DDOS aanvallen

Nederlandse internetbedrijven getroffen door DDOS aanvallen
Verschillende internetbedrijven hebben maandagavond DDOS aanvallen afgeslagen. Daaronder tenminste drie internetaanbieders Freedom Internet, Tweak en Kabelnoord.
Lees verder

NPO, RTL en Beeld & Geluid onderzoeken inzet AI in media
Het instituut Beeld & Geluid, NPO en RTL Nederland hebben een intentieverklaring opgesteld voor het verantwoord gebruik van AI in media. Ze doen zelf onderzoek, helpen derden daarmee en rapporteren transparant over de inzet van de nieuwe, slimme technologie.
Lees verder

Pensioenfonds ABP en KPN richten joint venture voor glasvezel op
Pensioenfonds ABP en KPN gaan met een investering van ruim 1 miljard euro de aanleg van glasvezel in bijna duizend dorpen en kleine woonkernen jaren eerder mogelijk maken.
Lees verder

Nederlandse breedbandomzet stijgt bijna 9 procent
De omzet uit breedband in Nederland groeide in 2020 met bijna 9 procent tot ruim 2,3 miljard euro. Dat blijkt uit het Dutch Broadband-rapport van Telecompaper over het vierde kwartaal van 2020. De sterke groei komt door zowel een bovengemiddelde toename van het aantal breedbandabonnees als forse prijsstijgingen bij de grootste breedbandaanbieders.
Lees verder

Unit4 verkocht voor 2 miljard dollar
Het Utrechtse Unit4, maker van bedrijfssoftware, valt in handen van investeerder TA Associates voor twee miljard dollar.
Lees verder

Emerce Retail: 'Klantgedrag kan definitief veranderen'
De gevolgen van gesloten winkels en het veranderend consumentengedrag kunnen nog moeilijk worden ingeschat. Dat blijkt uit een tafelgesprek op Emerce Retail met directeur Frank Quix van Q&A en retailcollega Aron Lewis van schoenenketen vanHaren.
Lees verder

Digitale huisartsenpost passeert jaar na start de 16.000 online consulten
De digitale huisartsenpost en -praktijk Spreekuur.nl heeft 16.000 digitaal consulten afgenomen in drie regio's in Nederland. Bij 75 procent van deze online consulten zou normaal gesproken een doktersbezoek nodig geweest zijn. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Spreekuur.nl vandaag bekendmaakte.
Lees verder

'WhatsApp Web straks zonder smartphone'
Er zijn nieuwe aanwijzingen dat WhatsApp het gebruik van meerdere toestellen gaat ondersteunen zonder dat je smartphone verbonden hoeft te zijn.
Lees verder

Europese online verkopen Nike: +60%
De maker van sportkleding Nike wordt steeds minder afhankelijk van wederverkopers. De eigen kanalen winnen met sprongen terrein. In Europa zag de fabrikant zijn digitale verkopen met 60% stijgen.
Lees verder