maandag 29 maart 2021

HTTPS nog altijd niet verplicht voor overheidsites

HTTPS nog altijd niet verplicht voor overheidsites
HTTPS is nog altijd niet wettelijk verplicht voor websites van de overheid. Dat heeft demissionair staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.
Lees verder

Proef bij ProRail met slimme brillen
Incidentenbestrijders van ProRail testen slimme brillen. Ze bevatten een camera en een microfoon. Daardoor kunnen experts op afstand meekijken.
Lees verder

Infographic: Zoomen maakt ons onrustig
Een jaar geleden hadden de meesten nog nooit van Zoom gehoord, inmiddels maken we er dagelijks gebruik van. Maar 'zoomen' is niet altijd een pretje, zo blijkt uit onderzoek. Zoom maakt mensen onrustig, deels door technische problemen, het niet volledig kunnen 'lezen' van de lichaamstaal of omdat ze bang zijn dat de achtergrond niet professioneel oog (tip: blurren).
Lees verder

Rutger Tuit (Google): 'de aandacht verschuift naar brand suitability'
Met de lancering van YouTube Select in Nederland zet Google in op kant-en-klare reclamepakketten middels striktere videocuratie. "Adverteerders laten hun eigen 'premium' voorkeuren los en kiezen voor de zekerheid van merkgeschiktheid", aldus Rutger Tuit, Agency Partnership Leader.
Lees verder

2,1 miljoen Nederlanders hebben product abonnement
15 procent van de Nederlanders heeft een abonnement op een fysiek product dat periodiek geleverd wordt. Het merendeel van deze abonnementen werd in het afgelopen jaar afgesloten. Dit blijkt uit Product Abonnementen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 3500 Nederlanders.
Lees verder

Markt cloudgaming verdubbelt dit jaar tot 1,4 miljard dollar
De markt voor cloudgaming zal komende jaren honderden procent groeien, zo verwacht de Nederlandse onderzoeker van de internationale gamingmarkt Newzoo.
Lees verder

Huawei verwijdert apps Nike en Adidas na Chinese boycot
Huawei heeft apps van sportkledingmerken Nike en Adidas uit zijn appwinkel verwijderd na ophef over Europese en Amerikaanse sancties tegen China. Deze sancties zijn opgelegd omdat Oeigoeren onder dwang in Chinese fabrieken zouden moeten werken waar westerse merkkleding wordt gemaakt.
Lees verder

Bugatti in audio
De Duitse luidsprekerbouwer Tidal Audio (niet te verwarren met de gelijknamige streamingdienst) en de fabrikant van luxe auto's Bugatti gaan samenwerken. De eerste luidsprekers in het partnerschap zijn de Edition Noir en Edition Blanc.
Lees verder

Marketeers: meer programmatic uitgaven in 2021
De helft van de senior marketeers zegt in een nieuw onderzoek dat ze dit jaar meer gaan uitgeven aan programmatic advertising. Dertig procent doet de operaties in huis, nog eens dertig procent wil dat gaan doen.
Lees verder