maandag 1 maart 2021

Controle Inspectie SZW op kankerverwekkende stoffen BRZO-bedrijven

Controle Inspectie SZW op kankerverwekkende stoffen BRZO-bedrijven
De Inspectie SZW gaat de komende drie jaar scherp controleren bij BRZO-bedrijven op de blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Uit eerdere inspecties blijkt dat bedrijven de gevaren van deze stoffen nog steeds onvoldoende in beeld hebben. Ook is het vaak niet duidelijk in welke mate werknemers worden blootgesteld.
Lees verder

Groothandels en producenten chemische producten overtreden regels
Maar liefst 70% van de 70 geïnspecteerde producenten van lijmen, harsen en kitten en groothandels van chemische producten overtreden de regels. Dit kan betekenen dat medewerkers onvoldoende beschermd zijn tegen de blootstelling aan gevaarlijke stoffen.
Lees verder

Tieners werken 's nachts in fabriek in Gilze en Rijen
De Inspectie SZW heeft vannacht twee Roemeense tieners van 16 en 17 jaar werkend aangetroffen  in een fabriek in de gemeente Gilze en Rijen (Noord-Brabant). De twee tieners, een jongen en een meisje, werkten daar aan een lopende band, terwijl het normaal zou zijn dat ze gewoon in bed zouden liggen.
Lees verder

Illegaal en onveilig werk bij agrarisch bedrijf Etten-Leur
Bij een controle van een agrarisch bedrijf in Etten-Leur trof de Inspectie SZW acht Oekraïense werknemers aan die illegaal in Nederland aan het werk waren. De werkgever kan een boete verwachten voor het overtreden van de Wet arbeid vreemdelingen. Ook op het gebied van veilige arbeidsomstandigheden schoot de werkgever tekort. De inspectie werd uitgevoerd in samenwerking met de AVIM (vreemdelingenpolitie) en handhavers van de gemeente Etten-Leur.
Lees verder