woensdag 31 maart 2021

‘Consumenten niet te spreken over chatbots’

'Consumenten niet te spreken over chatbots'
Consumenten zijn niet te spreken over de inzet van chatbots als helpdeskmedewerker. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder ruim 10.000 panelleden. Maar liefst 78 procent van de ondervraagden die wel eens te maken kreeg met zo'n robothulpje kreeg geen volledig antwoord op zijn vraag.
Lees verder

Emerce B2B Digital: 'Transformatie Schiphol gecontroleerd uitrollen'
Het digitaleringsprogramma dat Schiphol in 2014 is gestart is inmiddels goed geïntegreerd in de dagelijkse praktijk van de luchthaven. Dat vertelt Floor Blekxtoon, transformation Lead bij Royal Schiphol Group, op Emerce B2B Digital.
Lees verder

ShopApotheke neemt MedApp over
Het beursgenoteerde ShopApotheke neemt MedApp over om zijn e-pharmacy te versterken en de Nederlandse markt te betreden.
Lees verder

'XS4ALL stopt met hosting'
Meerdere klanten van XS4ALL hebben een e-mail gehad waarin staat dat alle hosting bij XS4ALL per 1 oktober wordt opgeheven. Opvallend genoeg is dit nog niet breed gecommuniceerd door KPN: tal van klanten hebben de mail nog niet gehad.
Lees verder

India legt beslag op bankrekeningen ByteDance
De Indiase autoriteiten hebben ten minste twee bankrekeningen van ByteDance, moederbedrijf van TikTok, geblokkeerd na vermoedens van belastingontduiking.
Lees verder

Uber-concurrent Bolt nu ook actief in Den Haag
Uber-rivaal Bolt is sinds vandaag actief in Den Haag. De dienst lanceerde afgelopen juli in Amsterdam en Haarlem en is sindsdien uitgebreid naar 't Gooi en Almere en sinds drie weken ook beschikbaar in Rotterdam. In Den Haag start Bolt met enkele honderden chauffeurs.
Lees verder

Boete Booking.com voor te laat melden datalek
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt Booking.com een boete op van maar liefst 475.000 euro omdat het een datalek te laat meldde. Bij het datalek maakten criminelen persoonsgegevens van meer dan 4000 klanten buit. Zij konden daarbij ook de hand leggen op creditcardgegevens van bijna 300 slachtoffers.
Lees verder

TU Delft realiseert supercomputer op eigen campus
TU Delft realiseert een eigen Delft High-Performance Computing Centre (DHPC) op zijn campus. Deze 'supercomputer' vult bestaande nationale en cloud-based voorzieningen aan, en biedt wetenschappers en studenten meer flexibiliteit in hun onderzoek.
Lees verder

Beursdebuut Deliveroo stelt hevig teleur
De beurshausse is aan bezorger Deliveroo voorbijgegaan. Het kersverse aandeel verloor vanochtend ruim een kwart van zijn waarde.
Lees verder